• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Kroacija Libertas" poziva na konsenzus

"Osnivanje Hrvatskog narodnog sabora preduslov da Hrvati iz BiH dobiju posmatračko mjesto u UN i Savjetu Evrope."

 "Kroacija Libertas" poziva na konsenzus Izvor: MONDO

Predsjednik nevladine organizacije "Kroacija libertas" Leo Pločkinić pozvao je sve hrvatske stranke, političare i intelektualce da se okupe oko Hrvatskog narodnog sabora kako bi se Hrvati u BiH plebiscitarno i konsenzusom odredili prema predstojećim ustavnim promjenama i budućnosti naroda.

U saopštenju ove organizacije navodi se da je osnivanje Hrvatskog narodnog sabora preduslov kako bi Hrvati iz BiH dobili posmatračko mjesto u UN i Savjetu Evrope, čime bi se potvrdila njihova konstitutivnost i puno pravo na Povelju UN o pravu konstitutivnih naroda na samoodređenje i samoopredjelenje.

"Podsjećamo sve odgovorne hrvatske političare da je na njima velika istorijska odgovornost za budućnost naroda koji ih je izabrao i dao puni legimitet da ga predstavljaju u organima vlasti današnje BiH", navodi ova nevladina organizacija.

Udruženje građana "Front" iz Tuzle ocjenjuje ciničnim i za BiH opasnim poziv nevladine organizacije "Kroacija libertas" ističući da je ovakvo djelovanje u direktnom konfliktu sa Ustavom BiH.

Organizaciju "Front", kako su saopštili, čudi pasivnost organa vlasti i visokog predstavnika Miroslava Lajčaka čija je "dužnost da zaustavi divljanje ovakvih organizacija."

"Front" poziva hrvatske stranke i političare u BiH da se više posvete rješavanju egzistencijalnih problema naroda koji zastupaju.

(Srna / MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE