• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Milan Lukić ostaje u pritvoru

Sudsko vijeće Haškog tribunala odbilo je zahtjev za oslobadjanje Milana Lukića optužbi za zločine nad Muslimanima u Višegradu.

 Milan Lukić ostaje u pritvoru Izvor: MONDO

Početak dokaznog postupka odbrane zakazan je za 24. novembar.

Suprotno tvrdnji odbrane da tužioci u tek okončanom postupku nisu predočili dokaze na osnovu kojih bi se mogla utvrditi Lukićeva krivica, sudsko vijeće predsjedavajućeg Patrika Robinsona (Patrick) zaključilo je da je po svim tačkama optužnice predstavljeno dovoljno dokaza.

Odbrana drugooptuženog Sredoja Lukića nije željela da iskoristi proceduralnu mogućnosti i zatraži njegovo oslobadjanje na polovini procesa. Sudjenje će biti nastavljeno 24. novembra, kada će početi dokazni postupak odbrane. Dokaze će prvo izvoditi odbrana drugooptuženog Sredoja Lukića, a njegov branilac Djuro Čepić najavio je da će postupak trajati samo dva dana.

Bivši vodja srpske paravojne formacije u Višegradu, Milan Lukić optužen je, zajedno sa svojim rodjakom Sredojem, za zlodjela nad muslimanskim civilima 1992-94. godine, uključujući i spaljivanje oko 150 živih žena, djece i staraca u dve kuće u ljeto 1992. godine.

Tužioci su od početka jula ove godine, kada je sudjenje počelo, pred sudije izveli 40 svjedoka, medju kojima i preživjele iz dve zapaljene kuće.
(Beta)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE