• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srpska u Birou Skupštine evropskih regija

Republika Srpska je primljena u Biro Skupštine evropskih regija na mandatni period od dvije godine

 Srpska u Birou Skupštine evropskih regija Izvor: MONDO

Republika Srpska /RS/ danas je primljena u Biro Skupštine evropskih regija, najviše političke tijelo unutar ove skupštine, za naredni mandati period od dvije godine, izjavio je Srni šef Predstavništva RS u Briselu Mario Đuragić.

"Biro Skupštine evropskih regija donosi strategije rada, donosi i usvaja programe i aktivnosti skupštinskih odbora. RS će biti u poziciji da zajedno sa ostalim članicama Biroa učestvuje u donošenju i oblikovanju strategija programa i aktivnosti rada same Skupštine evropskih regija", istakao je Đuragić.

On je dodao da će Srpska u isto vrijeme biti primorana da promoviše odluke i rezolucije Skupštine evropskih regija na regionalnom, nacionalnom i evropskom nivou, ocijenivši da će, vjerovatno, na neki način djelovati kao ambasador te skupštine, prije svega u BiH, a i u regionu.

"Bićemo u mogućnosti da predstavljamo Skupštinu evropskih regija na evropskim konferencijama i time dodatno budemo uvaženi od naših evropskih kolega. Sve u svemu, i dalje smo na putu prema jednom od naših ciljeva, a to je dalji intenzivan rad i jačanja evropske mreže partnerstva", naveo je Đuragić.

Prema njegovim riječima, RS je član organizacije evropskih regija od 2007. godine i ove godine je istakla svoju kandidaturu da bude član u Birou Skupštine.

On je napomenuo da je prijem RS u Biro dovoljan dokaz i priznanje uspješnoj prekograničnoj regionalnoj saradnji institucija RS na čelu sa Vladom i grupom ljudi koji u posljednjem periodu rade na evropskim integracijama.

Godišnja konferencija Skupštine evropskih regija počela je juče u Tampereu u Finskoj i trajaće do subote, 15. novembra. Na ovom skupu za predsjednika Skupštine izabrana Mišel Saban, a biraju se i potpredsjednici, te novi članovi Biroa, kao najvišeg političkog tijela Skupštine evropskih regija.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE