• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tihić se ne boji prijetnji

Lider SDA Sulejman Tihić potvrdio je da je izložen stalnim prijetnjama likvidacijom, ali nije želio da saopšti ko mu ih i zbog čega upućuje.

 Tihić se ne boji prijetnji Izvor: MONDO

"Vjerovatno nekim ljudima smetam, ali se ne plašim prijetnji, jer mi koji se u BiH bavimo politikom kada bismo se plašili bilo bi nam jako teško raditi svoj posao", rekao je Tihić gostujući u programu Radio-televizije RS.

Komentarišući nedavni dogovor lidera SNSD-a, HDZ-a BiH i SDA, postignut u Odžaku, Tihić je rekao da vjeruje da će ovaj dogovor dobiti podršku u parlamentu BiH, posebno kada je riječ o zakonima o državoj imovini, o popisu stanovništva i o ustavnom zakonu o pravnom statusu distrikta Brčko.

On očekuje da će postignuti dogovor u Odžaku podržati manji broj stranaka iz RS i Federacije BiH, ali i opoziconi SDP BiH i SDS koji će podržati njegova dobra rješenja.

Komentarišući optužbe lidera Stranke za BiH Harisa Silajdžića da se postignutim dogovorom u Odžaku ruši BiH, Tihić je rekao da Silajdžiću vjerovatno smeta to što je on napravio taj sporazum.

"Nakon lokalnih izbora i podrške koju je SDA dobila, imali smo obavezu da se aktivnije uključimo i nastavimo sa realnom politikom dogovora i kompromisa", istakao je lider SDA, dodajući da je lako rušiti dogovore, ali ih je teško praviti.

Tihić smatra da je u Odžaku napravljen dobar i korektan politički dogovor u skladu sa Ustavom i zakonima, dodajući da je građanima BiH i narodima dosta sukoba i podjela i da obični ljudi traže dogovor.

Govoreći o Dejtonskom sporazumu i poziciji RS, Tihić je rekao da SDA ima legalistički pristup tom pitanju, jer smatra da je BiH država i da entiteti nisu države.

"RS niko ne može ukinuti bez volje njenih političkih predstavnika, ali isto tako smatramo da se Srpska ne može otcijepiti niti postati država koja bi se pripojila drugoj državi", zaključio je lider SDA.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE