• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zakon u Brčkom usklađen sa državnim

Izmjenjenim zakonom reguliše se suspendovanje državnih službenika protiv kojih se vodi krivična istraga.

 Zakon u Brčkom usklađen sa državnim Izvor: MONDO

Supervizor za Brčko Rafi Gregorijan izdao je Nalog o izmjenama Zakona o državnoj službi u organima uprave Brčko distrikta BiH, kojim se ovaj zakon usklađuje sa odgovarajućim zakonima BiH.

Iz OHR-a je saopšteno da je utvrđeno da postojeći zakon nije u skladu sa zakonodavstvom BiH u dijelu kojim se reguliše suspendovanje sa dužnosti državnih službenika protiv kojih se vodi krivična istraga.

Gregorijan je izrazio bojazan da krivične istrage koje su važne za bezbjednost BiH i koje imaju veze sa njenim predpristupnim obavezama prema EU mogu biti ometene takvom neusklađenošću odgovarajućih zakona distrikta i BiH, navodi se u saopštenju.

"Imam u vidu potrebu da se obezbijedi da zakoni Brčko distrikta, koji Arbitražni tribunal spominje kao `instituciju BiH`, budu u najvećoj mogućoj mjeri usklađeni sa odgovarajućim zakonima države BiH", rekao je supervizor.

Iz OHR-a navode da je izmjena Zakona tehničke prirode, ali da je važna i vremenski ključna, te se ne smije odlagati dok Skupština distrikta ponovo bude u redovnom sazivu.

Odluku o izmjeni zakona putem naloga supervizora Gregorijan je donio nakon konsultacija sa predstavnicima Vlade Brčko distrikta, a kako bi se obezbijedila pravna sigurnost za sve državne službenike distrikta.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE