• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Postoji većina za sporazum iz Odžaka"

Dušanka Majkić smatra da u Domu naroda ima dovoljno glasova za usvajanje sprazuma iz Odžaka.

 "Postoji većina za sporazum iz Odžaka" Izvor: MONDO


Delegat u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH Dušanka Majkić kaže da u Domu naroda ima dovoljno glasova za usvajanje zakona o državnoj imovini, popisu stanovništva i statusu Brčko distrikta, o čemu su nedavno u Odžaku sporazum postigli lideri SNSD-a, SDA i HDZ-a BiH.

"Sve što je potpisano i dogovoreno između tri lidera može da prođe u Domu naroda. Postoji apsolutna većina glasova, tako da to nikako ne može biti dovedeno u pitanje", rekla je Majkićeva u intervjuu za sutrašnji broj "Glasa Srpske".

Komentarišući to što Srbi gotovo da nisu zastupljeni u ministarstvima inostranih poslova, bezbjednosti i komunikacija i saobraćaja BiH, ona je rekla da je stav predstavnika međunarodne zajednice da ministra Tarika Sadovića treba zamijeniti, "u velikoj mjeri sazrio i u SDA".

"Ministar komunikacija i saobraćaja Božo Ljubić podnio je ostavku, ali smatra da na tom mjestu treba da ga zamijeni neko iz HDZ-a 1990. Ali ne mora tako da bude, jer predsjednik SDA Sulejman Tihić i predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović zagovaraju promjene u smislu preuzimanja vlasti i na drugim nivoima poslije završenih lokalnih izbora na kojima su Stranka za BiH i HDZ 1990 zabilježile loš rezultat", rekla je Majkićeva.

Prema njenim riječima, od dogovora u Federaciji BiH zavisi šta će se desiti sa ministrom inostranih poslova Svenom Alkalajem i ministrom Sadovićem.

"Od toga zavisi i iniciranje promjena na državnom nivou. Pitanje je kako će se sve te odluke izglasati na federalnom nivou, s obzirom na to da su odnosi između Stranke za BiH i SDA tu mnogo jači nego što su na državnom nivou", ocijenila je Majkićeva.

Govoreći o samostalnim istupima člana Predsjedništva BiH Harisa Silajdžića u Njujorku i Briselu, ona je rekla da "Silajdžić sve negira, čak i sve što je dobro a što nije plod njegovog rada i dogovora, a pri tom sam nema ambiciju da bilo šta dogovori ili da pokrene neki privredni kapacitet".

"On vrijeme provodi u turističkim posjetama islamskim zemljama u pokušaju da plasira vlastitu politiku, a pri tom ništa ne učini za napredak BiH. Silajdžić konstantno napada i sve što je u vezi sa RS", rekla je Majkićeva, dodajući da je "takva osoba, očito, dosadila i Bošnjacima.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE