• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Margetić: Napad na "Fis" naručen iz Zagreba

Hapšenje Amira Ibrahimija zbog bombaškog napada na "Fis" u Vitezu dokazuje da je glavni naručilac u Zagrebu, kaže Domagoj Margetić.

 Margetić: Napad na "Fis" naručen iz Zagreba Izvor: MONDO

Hapšenje Amira Ibrahimija, kao odgovornog za bombaški napad na tržni centar "Fis" u Vitezu dokazuje da je glavni naručilac u Zagrebu, gdje je trenutno centar albanskog kriminalnog i terorističkog podzemlja na Balkanu, kaže član Ekspertskog tima za jugoistočnu Evropu za borbu protiv terorizma i organizovanog kriminala Domagoj Margetić.

"S obzirom na poznate činjenice i identitet Ibrahimija, napad u Vitezu je sasvim sigurno planiran i naručen u Zagrebu", rekao je Margetić u razgovoru za Srnu.

On navodi da je riječ o međunarodnom terorizmu koji kreće od Zagreba prema BiH, naglasivši da se iza Ibrahimija kriju pravi naručioci, pripadnici albanskog kriminalnog miljea na Balkanu.

"Ako je tačna pretpostavka da je zagrebački centar albanske mafije morao znati i odobriti napad, tada je o tome sigurno odlučivao i glavni šef njihovog centra u Zagrebu, inače visokopozicionirani funkcioner u Kancelariji predsjednika Hrvatske Amir Muharemi", ističe Margetić.

Margetić dodaje da je Muharemi uklonjen iz diplomatske službe u hrvatskoj Misiji pri UN na zahtjev američkog Stejt departmenta "zato što kontroliše albansko kriminalno i terorističko podzemlje preko zagrebačkog centra na čijem je čelu".

On napominje da je vrh kriminalnog klana Osmani posredstvom Tomislava Karmaraka, sadašnjeg ministra unutrašnjih poslova Hrvatske, zahtijevao od Mesića da imenuje Muharemija za šefa Kancelarije predsjednika i time vrati stare dugove, jer je ovaj klan finansirao Mesićevu predizbornu kampanju 1999. i 2000. godine.

"Umiješanost klana Osmani i Muharemija u bombaški napad u Vitezu jasno upućuje na vezu ovih kriminalnih aktivnosti sa Kancelarijom predsjednika Hrvatske i lično Stjepanom Mesićem", tvrdi Margetić.

Član Ekspertskog tima za jugoistočnu Evropu za borbu protiv terorizma i organizovanog kriminala napomenuo je da su se veze visokopozicioniranih hrvatskih državnih funkcionera sa terorizmom nastavile do danas.

"Hrvatska je godinama služila terorističkim grupama u BiH kao jedan od glavnih logističkih centara za prevoz oružja i tranzit i finansiranje terorista", naveo je Margetić.

On ističe da se u BiH trenutno nalazi "više hiljada pripadnika raznih terorističkih organizacija, jedinica i grupacija, kao i lokalnih bandi sva tri naroda", naglasivši da činjenica da niko od njih nije učestvovao u napadu u Vitezu "dokazuje da je on planiran i naručen izvan njenih granica".

Margetić je rekao da je u BiH ušlo više od 400 iranskih obavještajaca koji su radili na uspostavljanju obavještajnih centara terorističke infrastrukture na Balkanu.

On je dosadašnje akcije protiv terorizma, koje su provođene po Federaciji BiH, okarakterisao kao manekenske, napomenuvši da stvarnih akcija na tom području nije bilo.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE