• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tihić: Za dvije godine Silajdžić nije ništa uradio

Sulejman Tihić je ocijenio da lider Stranke za BiH Haris Silajdžić za dvije godine ništa nije uradio, iako je obećao bolji paket ustavnih promjena.

 Tihić: Za dvije godine Silajdžić nije ništa uradio Izvor: MONDO

"One snage koje su srušile aprilski paket, sada su i protiv dogovora u Prudu. Haris Silajdžić je obećao bolji paket ustavnih promjena, ali za dvije godine ništa nije uradio i stvari su krenule nizbrdo. Umjesto stotinu odsto BiH, imamo stotinu odsto Republiku Srpsku (RS)", rekao je Tihić.

Tihić je odbacio tvrdnje pojedinih političara da je sporazumom iz Pruda kod Odžaka, koji su 8. novembra postigli on i lideri SNSD i HDZ BiH Milorad Dodik i Dragan Čović, izdao državne i nacionalne interese i da je kapitulirao pred Dodikom.

"Sporazum iz Pruda, predstavlja dobar principijelni kompromis, koji može dobiti parlamentarnu većinu i koji bi trebalo da bude podsticaj za buduće dogovore", naglasio je Tihić gostujući u programu Televizije OBN.

On je istakao da su, tokom njegovog boravka u Srbiji i Hrvatskoj, predsjednici Boris Tadić i Stjepan Mesić potvrdili da priznaju teritorijalni integritet i suverenitet BiH.

"U ovom trenutku mi imamo dobro političko okruženje i treba da iskoristimo tu priliku. Sa predsjednikom Tadićem treba da zaključimo i ratifikujemo sporazume o granicama, riješimo imovinsko-pravne odnose, kao i druge probleme. Interes svih je, a najviše BiH, je da na putu ka evropskim integracijama riješimo ta pitanja", ocijenio je Tihić. (Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE