• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Negirao krivicu za organizovani kriminal

Nisvet Duratović izjasnio se pred Odjeljenjem dva za organizovani kriminal, privredni kriminal i korupciju Suda BiH da nije kriv.

 Negirao krivicu za organizovani kriminal Izvor: MONDO

Prema navodima optužnice, Duratović i Senad Tahirović su, u svojstvu direktora Kikboks kluba iz Cazina, zajedno sa Zijadom Halilovićem, u svojstvu generalnog sekretara i direktora reprezentacije Kikboks saveza BiH, u prvoj polovini 2006. godine, po prethodnom dogovoru ilegalno prebacivali građane BiH u zemlje Zapadne Evrope radi ostvarivanja finansijske koristi.

Duratović i Tahirović su navodno, pronalazili lica zainteresirana za ulazak u zemlje Zapadne Evrope, obećavajući im vize za ulazak, dok su Tahirović i Halilović obezbjeđivali članske karte Kikboksing kluba i sportske pasoše.

U optužnici stoji da je Halilović 14. jula 2006. godine podnio zahtjev za izdavanje viza Ambasadi Velike Britanije u Sarajevu za 18 lica kao učesnika u svestilskom seminaru za trenere, takmičare i sudije na otvorenom Kikboks šampionatu u Velikoj Britaniji.

Ovlaštena lica Ambasade Velike Britanije, vjerujući u istinitost prezentovanih podataka, odobrile su vize za 18 lica, državljana BiH.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE