• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Rukometna legenda izbačena na ulicu

Nekadašnji rukometaš dobojske Sloge i reprezentacije SFRJ Goran Stojić i njegova porodica deložirani su u utorak iz stana u Doboju.

 Rukometna legenda izbačena na ulicu Izvor: MONDO

Stojić i njegova supruga Mladenka, te njihovo troje djece deložirani su iz stana kojim je raspolagao njegov pokojni otac Cvijetin odlukom Okružnog suda u Doboju.

"Proveli smo odluku suda koja je konačna. Deložacija je završena mirno. Novi stanar Milanko Nikić uveden je u posjed i ovaj slučaj za nas je završen", rekao je načelnik Odjeljenja za stambeno-komunalne poslove opštine Doboj Novak Božičković.

Bivši reprezentativac SFRJ i trener Ženskog rukomentog kluba Doboj rekao je da je njegova deložacija djelo lokalnih moćnika, među kojima je i načelnik opštine Obren Petrović.

"Prije tri godine Petrović mi je javno obećao da moja porodica neće na ulicu i da će se on angažovati da se moje stambeno pitanje riješi. Ali, pred posljednje izbore mi je rekao da će me istjerati iz stana i iz kluba. Jedno obećanje je izvršio, a još malo nedostaje da nam ugasi klub“, rekao je Stojić za „Glas Srpske".

Ovaj stan, inače, vlasništvo Saveznih carina SCG, za koje je radio Stojićev otac, preko noći je pripao Carini RS, a zatim i Upravi za indirektno oporezivanje BiH, a nakon toga rješenjem je dodijeljen Milanku Nikiću.

Stojić je 1999. godine podnio zahtjev za povrat stana njegovvog oca koji je preminuo 1995. godine i njemu je potvrđeno stanarsko pravo. Nakon toga prema nalogu nadležnog ministarstva postupak je ponovljen i on je izgubio stanarsko pravo.

U narednih nekoliko godina pravosudni organi u Doboju donosili su nekoliko odluka u njegovu korist koje su kasnije pobijane, a Stojić se na posljednju negativnu odluku Osnovnog suda u Doboju žalio Vrhovnom sudu RS.

Načelnik opštine Obren Petrović nije bio dostupan za komentar o ovom slučaju.

(MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE