• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Apel Radmanovića za brži put ka EU

Predsjedavajući Predsjedništva Nebojša Radmanović očekuje da će BiH u drugoj polovini naredne godine obezbijediti status kandidata za EU.

 Apel Radmanovića za brži put ka EU Izvor: MONDO

Obraćajući se novinarima na novogodišnjem prijemu u Sarajevu Radmanović je izrazio očekivanje da će institucije BiH obezbijediti ubrzavanje započetih reformskih procesa i donijeti zakone koje su neophodan uslov za kandidaturu BiH u članstvo EU.

''Ne treba biti nezadovoljan rezultatima koje su institucije BiH učinile u ovoj godini, jer je potpisivanje Sporazuma o stabilizaciji i priduživanju sa EU, te otvaranje Intenziviranog dijaloga sa NATO savezom jasan dokaz opredijeljenosti BiH za što brže priključenje evroatlantskim integracijama", rekao je Radmanović.

On je naglasio da bezrezervno podržava Prudski sporazum, i pozvao nadležne pojedince i institucije da ubrzaju donošenje zakona iz Evropskog partnerstva.

Radmanović je upozorio da taj proces neće teći lako, jer neki zakoni iz tog paketa zadiru u Ustav BiH i u njen suverenitet.

On je ponovio da ga lično frustrira nacionalistička retorika kojoj su se pojedini političari u BiH, od kojih je izdvojio Harisa Silajdžića, koristili prije i poslije izbora u BiH.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Nebojša Radmanović je još jednom upozorio da su odnosi BiH sa Srbijom i Hrvatskom loši, izražavajući žaljenje zbog toga, te dodao da BiH ima odlične bilateralne odnose sa Crnom Gorom.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE