• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Direktor UKC Tuzla počinio samoubistvo

Doktor Nedret Mujkanović, generalni direktor Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla, počinio je samoubistvo vješanjem, potvrđeno je iz MUP-a TK.

 Direktor UKC Tuzla počinio samoubistvo Izvor: MONDO

Njegovo tijelo u kotlovnici porodične kuće u Tuzli u četvrtak oko četiri sata pronašla je supruga Jasminka. Nakon obavljenog uviđaja, u tuzlanskoj bolnici urađena je obdukcija, kojom je nedvosmisleno utvrđeno da je riječ o samoubistvu.

Motiv koji je Mujkanovića nagnao na ovakav korak teško se može i pretpostaviti. Iza sebe nije ostavio oproštajno pismo, pa će tajna s njim otići u grob. Šta ga je natjeralo da digne ruku na sebe, niko ne može ni pretpostaviti.

"Nisam mogao vjerovati. Dotrčao sam do Nedretove kuće, ali sve je bilo kasno. Strašno mi je, on mi je bio kao sin, kao brat. Reći ću jednu bolnu istinu o kojoj Nedret nikada nije htio javno govoriti: otkako je došao iz Srebrenice 1993. godine, Nedret je bio na odstrelu! To već jednom mora da se zna. Nema šta mu nije rađeno da bi se značaj onoga na šta smo mi svi bili toliko ponosni, a to je njegov odlazak u Srebrenicu i ono što je tada uradio za narod Srebrenice, umanjilo i omalovažilo", rekao je za sarajevski "Dnevni avaz",  prijatelj preminulog, dr. Muminhodžić.

Dodao je da je dan prije tragedije pozvao Nedreta i rekao mu da ima neka dobra emisija na televiziji, a kasnije se nisu više čuli. Muminhodžić ističe i da su zajedno planirali da idu na doček Nove godine te mu je poznato da Mujkanović nije imao problema na poslu, a da je bio radostan što mu je sin krenuo na fakultet.

Da niko nije mogao ni slutiti da dr. Mujkanović može ovako tragično završiti, govori i to da je on za četvrtak imao zakazan intervju za lokalni "Tuzlanski list" te da je planirao redovni susret s novinarima pred Novu godinu. Prema nezvaničnim informacijama, Mujkanović je nakon ljetošnje operacije na grlu, izvedene u Ljubljani, imao zdravstvenih problema, a sumnja se da se radilo o nekom težem oboljenju koje je skrivao i od najbližih saradnika.

Komemoracija povodom njegove smrti bit će održana u Bosanskom kulturnom centru u Tuzli u subotu u deset sati, nakon čega će ispred Komemorativnog centra u Tuzli biti obavljen posljednji ispraćaj.

Udruženje demobilisanih boraca Armije RBiH opštine Srebrenica izrazilo je saučešće porodici Mujkanović i žaljenje zbog gubitka velikog čovjeka i prijatelja.

Veliko žaljenje i saučešće porodici uputio je i kolektiv UKC-a Tuzla.

Nedret Mujkanović rođen je 1961. godine u Brčkom. Bio je specijalista plastične rekonstruktivne hirurgije i onkologije. U posljednjih pet godina bio je direktor UKC-a Tuzla, koji se u vrijeme njegovog mandata svrstao u red najboljih medicinskih ustanova u regiji.

Prije dolaska na čelo UKC-a uspješno se bavio politikom. Između ostalog, bio je i poslanik u Zastupničkom domu Parlamenta FBiH, poslanik u Skupštini TK, vijećnik u Opštinskom vijeću Tuzla te ministar zdravlja u Vladi Tuzlanskog kantona.

(MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE