• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Čavić osniva stranku krajem januara

Čavić najavljuje predstavljanje nove stranke za kraj januara iduće godine, ali nije želio da otkrije novo ime partije koja će biti desnog centra

 Čavić osniva stranku krajem januara Izvor: MONDO

Bivši predsjednik Srpske demokratske stranke /SDS/ Dragan Čavić rekao je danas da će krajem januara iduće godine u Banjaluci biti održana konvenciju njegove nove stranke, koja će biti desnog centra i narodnjačkog profila.

"U ovom trenutku ne mogu govoriti o imenu stranke. U opciji je nekoliko rješenja, a u toku je upis u sudski registar", rekao je Čavić za Srnu.

On je dodao da će nova stranka biti umjerena nacionalna stranka sa jasnom politikom prema svim društvenim pitanjima.

Čavić je rekao da će novoosnovana stranka u Narodnoj skupštini Republike Srpske /RS/ sa dva poslanika djelovati opoziciono i dodao da nema namjeru da pravi bilo kakve partnerske odnose sa drugim strankama.

"Naše djelovanje biće potpuno jasno, a to je dejtonski temelj kao osnov postojanja BiH i njene dugoročne stabilnosti", rekao je Čavić.

On je dodao da je za njega neprihvatljiva bilo kakva ideja o federalizaciji BiH, naglasivši da je RS sa svojim nadležnostima i teritorijom svetinja koju treba poštovati.

"Federalizacija BiH je nepotreban eksperiment u koji Srbi nebi trebali da ulaze jer imaju Dejton i Republiku Srpsku koju treba izgrađivati i dograđivati", smatra Čavić.

On je dodao da ne namjerava da pravi neku lokalnu stranku, nego stranku na cijelom prostoru Srpske - od Hercegovine do Krajine, čiji je cilj da 2010.godine na opštim izborima izađe sa punim listama za sve izborne nivoe u RS i BiH.

Čavić nije htio u ovom trenutku da govori o imenima članova njegove stranke, dodajući da ih "ima dosta koji su nezadovoljni sadašnjim stanjem u SDS-u i koji će po automatizmu pristupiti novoj stranci".

"Ima mnogo uticajnih ljudi iz Banjaluke koji se interesuju za članstvo u novoj stranci", rekao je Čavić.

Odgovarajući na pitanje kakvu ulogu u stvaranju nove stranke ima bivši predsjednik SDS-a i Narodne skupštine RS Dragan Kalinić, Čavić je rekao da je Kalinić "ozbiljan političar na koga svako treba da računa".

"Ja sam napustio SDS. Kalinić nije i naši politički putevi su se razišli", pojasnio je Čavić.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE