• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

I ministar Škrbić prijeti tužbom

Škrbić zaprijetio tužbom listu "Press RS" zbog tekstova o spornim DTP vakcinama.

 I ministar Škrbić prijeti tužbom Izvor: MONDO

Ministar zdravlja RS Ranko Škrbić zaprijetio je da će zbog objavljivanja tekstova o štetnom uticaju DTP vakcine na zdravlje djece protiv glavnog i odgovornog urednika lista "Press RS" pokrenuti krivični postupak.

"Zanima me da li ste razmislili o posljedicama objavljivanja neistinitih i naučno neutemeljenih informacija, kojima ste neosnovano i potpuno nepotrebno uplašili sve roditelje u RS. Kao i svi drugi mediji, od Ministarstva zdravlja RS dobili ste informaciju da je DTP vakcina bila potpuno ispravna i da ne postoji nijedan dokaz da je ikada, tokom 70 godina koliko se proizvodi, izazvala ikakvu uzročno-posljedičnu reakciju kod djece, a takvu potvrdu dobili ste i od SZO-a", ističe ministar u pismu glavnom uredniku Pressa.

"Ukoliko vam ni to nije bilo dovoljno da obori mišljenje jedne nestručne osobe, zašto niste pozvali bar jednog neutralnog eksperta u ovoj oblasti i prenijeli građanima pravu istinu, a to je da su vakcine bezbjedne i sigurne za našu djecu. S obzirom na to da ste svojim pisanjem nanijeli štetu svima u RS, a naslovom „Škrbić štiti trovače djece", direktno optužili i mene i Ministarstvo zdravlja, zahtevam izvinjenje i demanti svih do sada objavljenih neistinitih informacija. Ukoliko to ne uradite, Ministarstvo će pokrenuti krivični proces protiv vas", stoji u pismu.

Ministar zdravlja u svom demantiju upućuje još niz pitanja glavnom uredniku Pressa RS, koga izgleda, kako prenosi "Press RS", smatra najodgovornijim za to što se cijela afera pojavila u javnosti.

"Smatrajte se direktno odgovornim za svaki smrtni slučaj djeteta koje, nakon Vašeg pisanja, ne bude vakcinisano", poručuje ministar Škrbić.

"Press RS" je objavio da je direktorka NVO „SOS telefon 1209" podnijela Okružnom tužilaštvu u Banjaluci krivičnu prijavu protiv ministra Škrbića ističući da je "pokazao zabrinjavajuću spremnost za prikrivanje krivičnog dela i počinitelja u vezi s vakcinom DTP".

Iz pomenute organizacije je saopšteno da su dve djevojčice iz Banjaluke otrovane živom iz tiomersala, koji je konzervans DTP vakcine, što su dokumentovali nalazima pariske laboratorije "Filip Ogist".

(MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE