• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SDS sa novim Glavnim odborom

Skupština SDS-a izabrala na vanrednoj sjednici u Bijeljini novi Glavni odbor stranke od 97 članova. Bez inicijative za Bosićevom smjenom.

 SDS sa novim Glavnim odborom Izvor: MONDO

Skupština Srpske demokratske stranke (SDS) izabrala je na današnjoj vanrednoj sjednici u Bijeljini novi Glavni odbor stranke od 97 članova.

Predsjednik SDS-a Mladen Bosić rekao je da je današnja Skupština pokazala da je, kako je naveo, došao kraj unutarstranačkim lutanjima i da više nema nikakvog prostora da se stranka bavi unutrašnjim svađama i prepucavanjima.

"Skupština SDS-a je u 90 procenata jedinstvena u svojim stavovima, a to znači da su svi svjesni da je vrijeme da se zasukaju rukavi na političkom planu, a ne na planu međusobnog prepucavanja", rekao je Bosić novinarima nakon sjednice Skupštine.

Bosić je dodao da je cilj Skupštine, kojoj je prisustvovalo 273 od 363 člana, bio legitiman izbor kandidata za članstvo u Glavnom odboru, te da potom slijedi izbor novih članova Predsjedništva kako bi stranka u naredni period ušla sa jasno definisanim rukovodstvom.

"Osim izbora novog Glavnog odbora, Skupština je donijela i nekoliko odluka o budućem pravljenju programske platforme stranke i daljem sređivanju stanja preko promjene Statuta", rekao je Bosić.

Prije izbora novog Glavnog odbora, Bosić je zatražio od prisutnih članova da, ukoliko postoji inicijativa za njegovom smjenom, to bude i učinjeno.

"Od provjere svog mandata nikada nisam bježao i za pokretanje inicijative, koja danas nije uslijedila, neophodno je da svoj glas da 50 članova Skupštine ili samo jedan opštinski odbor, ali do toga nije došlo", rekao je Bosić.

Predsjednik SDS-a Mladen Bosić rekao je da je 2008. godina bila veoma teška za ovu stranku i za sve građane Srpske.

"Očekujemo da će 2009. biti još teža i sa političkog i ekonomskog stanovišta", rekao je Bosić.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE