• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Hadžić ne smije u Hrvatsku

Elvis Hadžić iz Velike Kladuše izjavio je da u Hrvatsku neće ići iz straha da ne bude likvidiran.

 Hadžić ne smije u Hrvatsku Izvor: MONDO

Elvis Hadžić iz Velike Kladuše, koji je u petak pušten iz pritvora u Bihaću gdje je proveo dva mjeseca zbog sumnje da je učestvovao u ubistvu Ive Pukanića i Nike Franjića, izjavio je da u Hrvatsku neće ići iz straha da ne bude likvidiran.

On smatra da je morao da bude pušten iz zatvora kad-tad, jer, kako je rekao, ne zna zašto su ga uopšte uhapsili.

"Nisam ništa napravio. Istina je da sam bio u Legiji stranaca i da me tamo sedam dana, kao i sve ostale, obučavao Milorad Ulemek Legija, ali nikakvog Milovanovića tamo nisam upoznao i mislim da je neko pomiješao lončiće jer, kako sam poslije saznao, taj je bio u srpskoj legiji, a ne u Legiji stranaca", tvrdi Hadžić.

Kad su ga odveli iz Kladuše i predali policiji u Bihaću, Hadžić kaže da mu je odmah postalo jasno ko i zašto mu je to, kako je rekao, namjestio.

"Vjerujem da to radi Berner Trautman, Nijemac. Upoznao sam ga još u zatvoru u Njemačkoj. Prije četiri-pet godina zvao me da dođem kod njega u Samobor, gdje me angažovao kao svog pratioca. Trautman mi je rekao da preuzmem njegovo preduzeće u Hrvatskoj na sebe, pa će mi on pomoći da dobijem hrvatsko državljanstvo. Državljanstvo nisam dobio, a sad sam optužen da sam zbog tog preduzeća dužan milion kuna poreza", objašnjava Hadžić.

On tvrdi da je nekoliko dana prije hapšenja zvao Trautmana i rekao mu da ću USKOK-u ispričati sve o njegovim poslovima, kako je varao lising kuće, ko mu je bio veza...

"Sve to znam, jer sam sve vidio. Vjerujem da hrvatska policija zna o čemu govorim. I onda sam uhapšen. Trautman je upro prstom u mene da sam ja ubica sa fotorobota. Htio me se tako riješiti, zbog mojih prijetnji da ću ga raskrinkati. Zato neću u Hrvatsku ni na sud", naglašava Hadžić.

Hadžiću je rekao za hrvatske medije da mu nije jasno kako se njegov broj mobilnog telefona pojavio u cijeloj priči u vezi sa ovim ubistvom.

"Riječ je o hrvatskom mobilnom telefonu koji sam dobio od Trautmana. Bio je godinama kod mene, a sad je kod policije", tvrdi Hadžić.

Hadžić je pušten iz pritvora 26. decembra na osnovu odluke Kantonalnog suda u Bihaću, a njegov advokat Nedžad Sarajlija kaže da nije potpuno jasno da li se Hadžić još sumnjiči za povezanost sa ovim ubistvima.

Prije tri godine sud u Kladuši osudio je Hadžića na dvogodišnju uslovnu zatvorsku kaznu zbog krijumčarenja ljudi sa istoka u zapadnu Europu, a ranije je osuđen i zbog razbojništva.

U Hadžićevoj kući pronađen je sav potreban alat za izradu eksplozivne naprave kakva je raznijela Pukanića, SIM kartice sa sms porukama prema kojima je na dan ubistva 23. oktobra plaćao parking u Zagrebu.

Pukanić i Franjić ubijeni su u eksploziji u dvorištu redakcije "Nacionala" u centru Zagreba.

Sedam dana kasnije uslijedila su hapšenja Hadžića, Roberta i Luke Matanića, Amira Mafalanija i Slobodana Đurovića, dok je potjernica raspisana za Željkom Milovanovićem i Bojanom Gudurićem.

Naručioci su i danas nepoznati.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE