• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srbija spremna za specijalne veze sa FBiH

Šef srpske diplomatije Vuk Jeremić izjavio je da je Beograd spreman da uspostavi specijalne i paralelne veze sa Federacijom BiH.

 Srbija spremna za specijalne veze sa FBiH Izvor: MONDO


Ministar inostranih poslova Srbije Vuk Jeremić rekao je da Republika Srpska može da računa na podršku Srbije u svakom trenutku i da je Beograd spreman da uspostavi specijalne i paralelne veze i sa Federacijom BiH.

"Podržavamo RS kao što podržavamo Dejtonski mirovni sporazum i cjelovitost našeg susjeda BiH", rekao je Jeremić u intervjuu za banjalučke "Nezavisne novine".

On je dodao da Srbija ne želi da se miješa u unutrašnja pitanja BiH, ali da kao garant Dejtona čvrsto stoji na stanovištu da je taj sporazum moguće mijenjati samo po dejtonskim kriterijumima.

Jeremić je rekao da je Srbija spremna da uspostavi specijalne i paralelne veze s FBiH i da to i formalizuje.

"I predsjednik Srbije Boris Tadić iskazao je spremnost za to 2006. godine prilikom posjete Sarajevu. Ako postoji u Sarajevu želja i politička volja za tim Srbija je apsolutno spremna da tako nešto uradi, ali ne želimo da namećemo to kao ideju", rekao je Jeremić.

Mišljenja je da je Srbija svojim naporima učinila mnogo da ne dođe do ozbiljne destabilizacije balkanskog prostora u ovoj godini i izražava nadu da će i naredne godina biti godina daleko manjih potresa nego što je to bila ova, kazao je on.

"Iduće godine bi trebalo da svi nađemo snage da zajedničkim naporima nastupimo prema Evropi i naš cilj su evropske integracije i u tom smislu jedni drugima možemo da pomognemo više nego što smo to činili u proteklom periodu", rekao je Jeremić.

(MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE