• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Glas": Lukač "pere" biografiju preko Srba

Dragan Lukač, kao pretpostavljeni u zatvoru u Orašju 1996. naredio da pretuku zarobljenika Nenada Miličića, piše Glas Srpske.

 "Glas": Lukač "pere" biografiju preko Srba Izvor: MONDO

Aktuelni pomoćnik direktora Sipe kao pretpostavljeni u zatvoru u Orašju 1996. godine naredio je trojici uniformisanih lica da pretuku vezanog zarobljenika Nenada Miličića, kojeg je u aprilu 1996. godine uhapsila policijska patrola na putnom pravcu prema Orašju, prenosi list.

"U zatvoru u Orašju upoznao sam Lukača koji je tražio da priznam zločine koje nisam počinio. Po njegovom naređenju vezanog su me tukli palicama, nogama... Bio sam zatvoren u samici", naglasio je Miličić, dodavši da od batina ima vidne posljedice i da mu je zdravlje narušeno.

On je rekao da ni do dana današnjeg ne zna zbog čega je bio zatvoren, jer su sve optužbe bile lažne i montirane, a na papirima je primijetio da stoji zaglavlje Herceg-Bosna. Miličić kaže da mu je i danas strašno gledati Lukača na televiziji i da ga je javno htio pitati u vezi sa nehumanim postupanjem prema zatvorenicima, jer je on, kako kaže, očito srbomrzac.

"Da može sve bi nas izbrisao sa zemlje. U svom radu je sve činio da nas što više ocrni i kazni", naglasio je Miličić.

Odbornik Skupštine opštine Šamac i nekadašnji haški optuženik Simo Zarić rekao je da Lukač "kriminalac koji preko napada na Srbe pere svoju biografiju".

"Riječ je o kriminalcu koji preko napada na Srbe pere svoju biografiju. Lukač je u Hagu lagao protiv šamačkih Srba. On je još 1993. godine objavio tri knjige pune laži, a u jednoj od njih kaže da sam prekrstio svoju suprugu, navodno umjesto Fatime u Jevrosimu, i bezbroj sličnih laži", naglasio je Zarić.

Zarić je naveo da ima pouzdane podatke da se Lukač bavio kriminalom, dok je još radio kao policajac u Orašju.

"To sam saznao od Sanele Prasović u Hagu. Tada je Lukač bio šef policije i trebalo je da bude smijenjen, ali ga je spasio /bivši visoki predstavnik u BiHŽak Klajn", naglasio je Zarić za "Glas Srpske".

On je naglasio da je Lukač plaćeni, instruisani svjedok i propagator protiv Srba, koji, kako je rekao, izmišlja afere po narudžbama i potrebama da se neko ukloni sa političke scene.

O Lukačevim zločinima i kriminalu svjedoči i banjalučki ljekar, koji nije želio da mu se spominje ime, piše "Glas Srpske".

On je rekao da je nakon rata u Orašju bio uhapšen i vezan za šipke metalnih nosača za parkiranje bicikala na temperaturi od plus 37 stepeni.

"Nisam dobio ni vode ni hrane. Opljačkali su me oraški policajci. Ha čelu tih operativaca koji su me ispitivali u zgradi tadašnjeg MUP-a Orašje bio je Dragan Lukač", rekao je ljekar.

Lukač je u Šamcu na samom početku rata imao odgovornu funkciju u policiji, a osnovao je i Hrvatsku nacionalnu stranku. Lukačevo ime dovodilo se i u vezu sa milionskom aferom šverca kafe iz Hrvatske u BiH "Am šped".

Lukač se nalazi u grupi od devet lica protiv koje je Vlada PC u novembru prošle godine uputila krivičnu prijavu Tužilaštvu BiH zbog sumnje da su iskoristili službeni položaj i ovlašćenja djelujući protiv PC.

Prema nezvaničnim informacijama, Dragan Lukač je prije Nove godine ispunio uslove za penziju, ali nije penzionisan, piše "Glas Srpske".

(MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE