• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Policija RS saslušavala Mladićeve pomagače

Policija RS došla do novih podataka o pomagačima genarala Ratka Mladića, saslušane tri osobe radi dobijanja informacija

 Policija RS saslušavala Mladićeve pomagače Izvor: MONDO

Policija Republike Srpske (RS) identifikovala je nova lica koja su u određenom periodu obezbjeđivala Ratka Mladića i saslušala tri osobe radi dobijanja informacija o mreži podrške, navodi se u izvještaju Sekretarijata Vlade RS za saradnju s Haškim tribunalom za oktobar, novembar i decembar prošle godine.

U izvještaju se navodi da je policija RS, u saradnji sa istražiocima Haškog tužilaštva, pripadnicima NATO-a i EUFOR-a u BiH, analizirala pisane dokumente i fotografije izuzete prilikom pretresa stambenih i drugih objekata lica koja se dovode u vezu sa mrežom podrške Mladiću.

MUP RS je posljednja tri mjeseca prošle godine nastavio aktivnosti na lociranju, hapšenju ili dobrovoljnoj predaji lica koja traži Haški tribunal, precizira se u izvještaju, koji je večeras objavila banjalučka Alternativna televizija.

Policija RS je posebno, analizom, izdvojila veći broj bezbjednosno interesantnih lica u smislu preduzimanja obavještajno operativnih i vojno-policijskih mjera prema njima.

Prema nekim licima u toku su kombinovane mjere potpune operativne opservacije i nadzora, navodi se u izvještaju.

U dokumentu se ističe da je MUP RS, u saradnji sa Sekretarijatom Vlade RS za saradnju s Tribunalom, postupao po deset različitih zahtjeva Tužilaštva u Hagu koji su se odnosili na provjere nekih podataka, utvrđivanje činjenica, obavljanje informativnih razgovora i dostavljanje dokaza u predmetima protiv Ratka Mladića i Radovana Karadžića, Vojislava Šešelja, te Milana i Sredoja Lukića.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE