• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Smjene "na vrhu" opštine Pale

Skupština opštine Pale smijenila je zamjenika načelnika Neđu Ždrala i potpredsjednika Skupštine Sanju Kovačević, oboje iz SNSD-a.

 Smjene "na vrhu" opštine Pale Izvor: MONDO

Za zamjenika načelnika opštine imenovan je Nenad Vuković iz PDP-a, a za potpredsjednika opštinskog parlamenta izabran je Siniša Lasica iz SRS RS.

Načelnik opštine Pale Slobodan Savić, kao razlog za razrješenje Ždrala i Kovačevićeve naveo je da su neovlašteno učestvovali u radu ad-hok komisije za raspodjelu budžetskih sredstava.

Njih dvoje najavili su da će Ministarstvu za upravu i lokalnu samupravu RS podnijeti tužbu protiv Skupštine opštine Pale u kojoj će tražiti da se vrate na ove funkcije.

Ždrale je istakao da nisu tačni navodi da su neovlašteno učestvovali u radu ove komisije, jer su za nju znali i načelnik i predsjednik Skupštine opštine Pale i predsjednici klubova.

"S obzirom da je formirana nova skupštinska većina, koju čine PDP i SDS, nije sporna smjena kadrova SNSD-a već je sporno obrazloženje načelnika Slobodana Savića o mojoj smjeni", rekao je Ždrale i dodao da će to dokazati i na sudu.

Komentarišući najavljene tužbe, Savić je rekao da svako ima pravo da se žali, ali da on ne vidi nikakakv razlog za tužbu ili žalbu, jer je u pitanju stvar dogovora.

"U pitanju je bilo uplitanje ad-hok komisije u kompetencije načelnika", objasnio je Savić i dodao da ta komisija nije zvanično formirana i da on nije znao za njeno postojanje.

Skupština je danas prihvatila i ostavku vršioca dužnosti načelnika za privredu i društvene djelatnosti Radosava Živkovića, a za ovo mjesto biće raspisan konkurs.

Na današnjoj sjednici usvojen je i Program usmjeravanja sredstava za podsticaj razvoja na području opštine Pale, kojim je predviđeno da se iz budžeta izdvoji oko 200.000 KM.

Savić je naglasio da će se sredstva raspodijeliti tako da stvarno budu podsticajna i oni koji se budu javili naićiće na razumijevanje.

Načelnik Odjeljenja za urbanizam i stambeno-komunalne poslove Mlađen Ćeremidžić izrazio je nadu da će Vlada odobriti da se opština kreditno zaduži i da sačuva započetu sportsku dvoranu od daljeg propadanja.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE