• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

BORS: U BiH se širi fundamentalistička mreža

Boračka organizacija Republike Srpske (BORS) ima podatke da se fundamentalistička mreža širi u BiH, posebno u Republici Srpskoj.

 BORS: U BiH se širi fundamentalistička mreža  Izvor: MONDO

Posredstvom nevladinih organizacija veliki broj povratnika se naoružava, potvrdio je Srni predsjednik BORS-a Pantelija Ćurguz.

"Ova mreža, čiji je glavni koordinator bošnjački član Predsjedništva BiH Haris Silajdžić, koristi povratnike koji donose oružje u svoja prebivališta i u tom cilju dobijaju ekonomsku pomoć posredstvom nevladinih organizacija", istakao je Ćurguz.

On je naglasio da BORS raspolaže informacijama da fundamentalistička mreža postoji u Goraždu, Višegradu, Foči, Bartuncu, Srebrenici, Prijedoru, Kozarcu, Sanskom Mostu, Ključu, Kotor Varošu, Šipragama i Tesliću.

"Ova mreža se širi uz blagoslov nekog centra moći, čiji je krajnji cilj iniciranje sukoba niskog intenziteta i stvaranje ambijenta koji će obezbijediti hitno sazivanje nove međunarodne konferencije radi preuređenja sadašnje BiH koja u sadašnjem kapacitetu ne može funkcionisati, što bi za RS bilo pogubno", ocijenio je Ćurguz.

On je ocijenio da Silajdžić nema pravo da govori o bilo kakvoj agresiji na BiH, jer je Međunarodni sud pravde u Hagu utvrdio da je nije bilo i da je rat na području bivše Jugoslavije u Dejtonskom sporazumu definisan kao tragičan sukob.

"Jasno nam je da Silajdžić ima problema sa žrepovimaž koje vuče iz ratnih vremena kako bi skrenuo pažnju sa ratnih događaja koji bi mogli biti dovedeni u vezu sa njegovom odgovornošću za brojna zlodjela", zaključio je Ćurguz.

Prema njegovim riječima, BORS podržava činjenicu da je MUP Srbije raspisao potjernice za 19 državljana BiH zbog ratnih zločina u Sarajevu, među kojima su i bivši članovi Predsjedništva takozvane Republike BiH Ejup Ganić i Stjepan Kljujić. (Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE