• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bošnjaci prisluškuju srpske predstavnike?

Bošnjački kadrovi u obavještajnim službama prisluškuju telefonske razgovore srpskih predstavnika u institucijama BiH i RS, izjavila Dušanka Majkić.

 Bošnjaci prisluškuju srpske predstavnike? Izvor: MONDO


Član Zajedničke komisije za odbranu i bezbjednost Parlamentarne skupštine BiH Dušanka Majkić izjavila je da ima informacije da bošnjački kadrovi u obavještajnim službama prisluškuju telefonske razgovore srpskih predstavnika u institucijama BiH, ali i zvanička Republike Srpske (RS).

Majkićeva ističe da su neki od sistema za prisluškivanje telefonskih razgovora, presretanje sms poruka i elektronske pošte pod kontrolom bošnjačkih obavještajaca i da se koriste u političke svrhe, piše "Glas Srpske".

Problem prisluškivanja političara i građana aktuelizovan je nakon što je sarajevska štampa objavila sadržaj navodnog telefonskog razgovora premijera RS Milorada Dodika i glavnog tužioca BiH Milorada Barašina.

Predsjedavajući Savjeta ministara BiH Nikola Špirić rekao je da sistemi za prisluškivanje telefonskih razgovora moraju biti pod strogom kontrolom nadležnih institucija, dodajući da ovaj sistem može biti zloupotrebljen i korišćen u političke svrhe, jer je, kako je rekao, očigledno da postoje paralelizam u institucijama BiH.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE