• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sarajevo skoro etnički čisto

Sarajevo je sada, praktično, jednonacionalan grad, upozorio je predsjednik Helsinškog odbora za ljudska prava BiH Srđan Dizdarević.

 Sarajevo skoro etnički čisto Izvor: MONDO

Dizdarević je objasnio da je Sarajevo grad u kome Bošnjaci čine 90 odsto stanovništva, dodajući da je situacija još dramatičnija u javnom sektoru gdje Bošnjaci čine 95 odsto zaposlenih.

"Želja mi je da ukažem na stanje koje nije dobro, te da se aktiviraju politike koje bi stimulisale povratak", rekao je Dizdarević u programu sarajevske Televizije "Alfa".

On je rekao da je svima poznato da ima i drugih, potpuno etnički očišćenih sredina, ali da je najvažnije da se Sarajevo, kao glavni grad, rekonstruiše kao multietnički.

Dizdarević je u avgustu prošle godine izjavio da je Sarajevo "postalo jednonacionalan grad u kome je politika etničkog čišćenja, nažalost, uspješno obavljena".

On je tada rekao da se u javnosti pojavljuje krug ljudi koji pripadaju svim narodima i nacionalnim manjinama, ali da su "stanovnici Sarajeva, preko 90 odsto, pripadnici samo jedne nacije, odnosno bošnjačke".

"Kada bi bilo dobre volje da se BiH rekonstruiše po multietničkom principu, neminovno bi bilo krenuti od Sarajeva", rekao je Dizdarević.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE