• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Stjuart Džons: SAD brine retorika u BiH!

Američki diplomata je konstatovao da u BiH nije bilo pomaka i da su SAD zabrinute retorikom pojedinih državnika.

 Stjuart Džons: SAD brine retorika u BiH! Izvor: MONDO

Pomoćnik američkog državnog seketara za Balkan Stjuart Džons najavio je u Sarajevu da će tokom sedmice biti imenovan visoki predstavnik u BiH.

Podsekretar Džons je u odvojenim susretima razgovarao sa predsedavajućim Predsjedništva BiH Nebojšom Radmanovićem i hrvatskimčlanom Predsjedništva BiH Željkom Komšićem o situaciji u BiH.

Iz Komšićevog kabineta je saopšteno da je Džons ocijenio da situacija u BiH nije dobra i da SAD pozitivno ocjenjuju dogovor o ustavnom amandmanu, ali su zabrinute za izostanak ostalih uslova potrebnih za približavanje BiH Evropskoj uniji.

Američki diplomata je konstatovao, prema saopštenju, da u BiH nije bilo pomaka u poslednje vrijeme i da su SAD zabrinute retorikom pojedinih državnika, te pitanjima državne i vojne imovine.

Kako je saopšteno iz Radmanovićevog kabineta tokom susreta bilo je riječi o unutrašnjo-političkoj situaciji uBiH.

"Naglašena je potreba što skorijeg rješenja otvorenih pitanja kako bi se što prije ispunili uslovi neophodni za zatvaranje kancelarije OHR-a i prelazak u narednu fazu evroatlantskih integracija", kaže se u saopštenju. Dalje se navodi da je Stjuart Džons prenio da SAD podržavaju proces dogovora i dijaloga u BiH i njen put ka evroatlantskimintegracijama.

Bilo je riječi i o tranziciji Knacelarije visokog predstavnika u BiH i tom prilikom je zamjenik pomoćnika državnog sekretara SAD rekao da je Vašington u konsultacijama sa Evropskom unijom u pogledu kandidata i izrazio nadu da će ovo pitanje biti riješeno tokom ove nedelje.

(Tanjug)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE