• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ivanić: Raditi na gašenju OHR-a!

Predsjednik PDP-a izjavio je da trenutno nema uslova za krupne političke promjene u BiH i da ona treba da se koncentriše na gašenje OHR-a.

 Ivanić: Raditi na gašenju OHR-a! Izvor: MONDO

''To praktično znači da BiH narednih dana treba da okonča pitanja statusa distrikta Brčko i imovine BiH, jer se na taj način stvaraju uslovi za odlazak OHR-a'', rekao je Mladen Ivanić neposredno pred početak susreta sa zamjenikom pomoćnika državnog sekretara SAD Stjuartom Džonsom u Sarajevu.

Lider PDP-a smatra da je došlo vrijeme da BiH postane normalna zemlja i da, kao i druge demokratske države, samostalno brine o svom razvoju.

''To je osnovna poruka koju ću prenijeti gospodinu Džonsu'', rekao je Ivanić.

Komentarišući zahtjeve političkih lidera iz Sarajeva koji traže da OHR i dalje bude prisutan u BiH, on je rekao da se u tom slučaju radi o njihovoj isključivoj želji da OHR mijenja postojeće stanje.

''Oni žele da OHR mijenja postojeće stanje i Ustav BiH, što je bila klasična postavka u periodu kada je Pedi Ešdaun bio visoki predstavnik u BiH", tvrdi Ivanić.

Prema njegovoj ocjeni, to vrijeme je definitivno prošlo, tako da ti zahtjevi predstavljaju svojevrsnu inerciju političkih odnosa u Federaciji BiH.

''Lično smtaram da je krajnje vrijeme da OHR ode iz BiH i da ova zemlja pređe u fazu klasične demokratije'', rekao je Ivanić.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE