• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Silajdžiću krivo zbog "lobiranja za RS u SAD"

Član Predsjedništva BiH uputio je Ustavnom sudu BiH dodatne dokumente o "paralelnim spoljnopolitičkim aktivnostima RS kao entiteta".

 Silajdžiću krivo zbog "lobiranja za RS u SAD" Izvor: MONDO

Haris Silajdžić je taj spor pred Ustavnim sudom pokrenuo u septembru prošle godine, a kako je naveo u utorak u saopštenju, "spor se odnosi na lobističke aktivnosti koje RS obavlja u Vladi SAD, direktno ili putem svog ovlaštenog predstavnika - lobističke agencije 'QGA'".

Silajdžić je u dopunjenoj dokumentaciji dostavio Ustavnom sudu BiH nove dokaze prema kojima je iz budžeta RS za te potrebe i spoljnopolitičke aktivnosti vlada tog entiteta odobrila, a premijer RS Milorad Dodik potpisao, produženje ugovora za cijelu 2009. godinu.

Prema toj dokumentaciji, za aktivnosti lobiranja iz Budžeta RS su predviđena sredstva u iznosu od 4,6 miliona maraka.

Silajdžić u saopštenju navodi da su se intenzivirale aktivnosti lobiranja RS, nakon što se "QGA" pridružio bivši zamjenik visokog predstavnika u BiH Ralf Džonson.

"Ponuđene informacije ukazuju da je Džonson održao niz sastanaka sa zvaničnicima u izvršnoj vlasti SAD, uključujući i ambasadora SAD u BiH i zamjenika pomoćnika državnog sekretara SAD Stjuarta Džonsa", naveo je Silajdžić.

On je istakao da se teme sa takvih sastanaka odnose isključivo na spoljnopolitičke aktivnosti i izrazio nadu da će nove informacije uticati na pozitivnu odluku Ustavnog suda BiH u ovom predmetu.

(Beta)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE