• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Žunić ne prihvata izručenje u Njemačku

Predsjednik Skupštine opštine Prnjavor Brane Žunić, koji je uhapšen u Sloveniji, odbio je da prihvati zahtjev o izručenju u Njemačku.

 Žunić ne prihvata izručenje u Njemačku Izvor: MONDO

'U ovom momentu mogu jedino reći da je gospodin Žunić odbio izručenje po zahtjevu Tužilaštva u Štutgartu'' , izjavio je Srni Žunićev advokat Marko Dragić.

On je pojasnio da razlog za to leži u činjenici da istražni sudija Okružnog suda u Krškom nije primio krivičnu prijavu protiv Žunića.

"Takva krivična prijava ne postoji u spisu Tužilaštva u Štutgartu'', naglasio je Dragić.

On je objasnio da, ako nema krivične prijave, onda nema ni krivičnog postupka ni zahtjeva za izručenje, i "sve pada u vodu''.

Dragić je dodao da je na zahtjev Žunića današnjem saslušanju prisustvovao i ambasador BiH u Sloveniji Zdravko Begović, koji je ponudio pomoć u skladu sa propisima Republike Slovenije.

Prema njegovim riječima, Žunić je iskoristio priliku da se u prisustvu svojih advokata i lično zahvali ambasadoru Begoviću i osoblju Ambasade BiH u Sloveniji na interesovanju i ukazanoj pomoći.

Dragić je odbacio sve medijske spekulacije prema kojima je Žunić, navodno, kategorički odbio saradnju sa Ambasadom BiH u Sloveniji

Žunić je uhapšen u Sloveniji, po potjernici njemačke policije, u momentu kada je bio u delegaciji opštine Prnjavor koja je krenula u posjetu švajcarskim opštinama Minhviln i Sirnah.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE