• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Izvještaj o Dodiku i ministrima do kraja sedmice

Državna agencija za istrage i zaštitu /Sipa/ do kraja sedmice dostaviće izvještaj Savjetu ministara BiH o prijavi protiv zvaničnika RS

 Izvještaj o Dodiku i ministrima do kraja sedmice Izvor: MONDO

Državna agencija za istrage i zaštitu /Sipa/ do kraja sedmice Savjetu ministara BiH dostaviće informaciju o preduzetim mjerama na utvrđivanju odgovornosti u slučaju izvještaja protiv zvaničnika RS Tužilaštvu BiH - potvrdila je Srni portparol Sipe Željka Kujundžija.

Ona je pojasnila da nema nikakvih naznaka da će biti kašnjenja, odnosno da izvještaj neće biti dostavljen u roku koji je dao Savjet ministara BiH.

Savjet ministara BiH je na posljednjoj sjednici u četvrtak, 26. februara, zadužio direktora Sipe Mirka Lujića da u roku od pet dana preduzme mjere na utvrđivanju odgovornosti u ovom slučaju i da o preduzetim mjerama dostavi informaciju Savjetu ministara BiH u roku od sedam dana.

Na pitanje Srne upućeno Lujiću da li je završena unutrašnja istraga u Sipi o ovom slučaju iz Sipe je odgovoreno da "Sipa nema komentara prije nego što izvještaj bude dostavljen Savjetu ministara BiH u roku koji je dat direktoru Sipe".

Kujundžija je pojasnila da je u Sipi provedena unutrašnja kontrola o ovom slučaju i da će se tek po njenom okončanju moći preduzimati dalji koraci.

"Nezahvalno je sada govoriti kakav će biti izvještaj te unutrašnje kontrole. Tek kad ona bude završena možemo govoriti o nekom eventualnom disciplinskom postupku, odnosno sankcijama" - pojasnila je Kujundžija, koja nije mogla da saopšti da li je unutrašnja kontrola i okončana.

Prema njenim riječima, izvještaj o unutrašnjoj kontroli biće dostavljen Lujiću i on će na osnovu njega da utvrdi da li će i kakve mjere dalje preduzeti.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE