• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kuzmanović: Neće biti lobiranja protiv BiH

Predjsjednik RS kaže da lobistička grupa u SAD neće nikada ići protiv BiH kao države, ali će snažno afirmisati Srpsku

 Kuzmanović: Neće biti lobiranja protiv BiH Izvor: MONDO

Predsjednik Republike Srpske /RS/ Rajko Kuzmanović izjavio je danas da lobistička grupa koju su u SAD uspostavili RS i predsjednik Vlade Milorad Dodik neće nikada ići protiv BiH kao države, ali će snažno afirmisati Srpsku kao sastavni dio BiH.

"Opštepoznato je i da Haris Silajdžić ima svoje lobističke grupe u SAD koje su vrlo jake i djeluju na način kako on to sugeriše, a to što je RS i predsjednik Vlade Milorad Dodik uspostavio određenu lobističku grupu je sasvim legalno i korektno", rekao je Kuzmanović za Srnu.

Kuzmanović je podsjetio da je lobiranje nametnula zapadna civilizacija i da je to institut koji je u SAD legalan, jer pri američkom Kongresu ime više od 50 lobističkih grupa koje legalno djeluju.

Član Predsjedništva BiH Haris Silajdžić uputio je Ustavnom sudu BiH dodatne dokumente i informacije u vezi sa sporom koji se tiče "paralelnih spoljnopolitičkih aktivnosti RS".

"Ovi dodatni dokumenti poslati su prošle sedmice, nakon što su zajedno sa određenim informacijama postali dostupni poslije pokretanja spora" - saopšteno je juče iz Silajdžićeg Kabineta.

U saopštenju se podsjeća da je spor pokrenut u septembru prošle godine, a odnosi se na lobističke aktivnosti koje RS vrši prema zvaničnicima Vlade SAD, direktno ili putem svog ovlaštenog predstavnika "Kvin, Gilespi i saradnici" (Quinn, Gillespie & Associates).

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE