• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Dosta" vlastima u Mostaru: "Sjašite više!"

Pokret "Dosta" u Mostaru ponovo je reagovao na "inertnu" gradsku vlast, koja se, kako su ocijenili, igra politike i iživljava nad građanima.

 "Dosta" vlastima u Mostaru: "Sjašite više!" Izvor: MONDO

"Poslanici u gradskoj skupštini i kandidati za gradonačelnike igraju se politike udobno zavaljeni u svoje fotelje, siti i zadovoljni, dok nama djeca sjede gladna u hladnim školama, a građani i građanke mjesecima ne primaju plate zbog njihovog iživljavanja", navodi se u saopšenju Pokreta Dosta Mostar dostavljenom lokalnim medijima.

Iz ove organizacije ponovo upozoravaju da im je DOSTA takve "nacionalističke demagogije kojom se prikriva vlastita nesposobnost.".

" Ovaj grad treba konkretne planove i programe za ekonomski, socijalni i kulturni napredak, a ne prebrojavanje po nacionalnoj osnovi. Dosta je i vaše lažne demokratije kojoj je jedini cilj da vas materijalno obezbijedi, dok Mostarci i Mostarke već godinama žive u ruiniranom okruženju i agresivnom, podjeljenom društvu", upozorili su iz ove organizacije.

Ističući da istinska demokratija podrazumijeva odgovornost, transparentnost i javnost rada izabranih predstavnika i institucija, a ne međustranačko prepucavanje i zakulisne igre od kojih čitav grad strada, iz pokreta zahtijevaju da se hitno zaustave "gradonačelničke igre bez granica".

Aktivisti još traže da predloženi kandidati za gradonačelnika izlože konkretne programe i poteze koje namjeravaju preduzeti u naredne četri godine, te da preuzmu odgovornost za njihovo ostvarivanje!

Mostar još - šest mjeseci nakon izbora, nema gradonačelnika.

Nijedan od dva kandidata, iz HDZ-a i SDA , u više pokušaja nije dobio potreban broj glasova.

Građani Mostara protestuju, traže nove izbore, dok Kancelarija visokog predstavnika traži da se predviđena procedura izbora ponovi.

Dok se nastavlja "mrtva trka ", očigledno je da nema političke volje kako bi grad na Neretvi dobio svog "prvog čovjeka".

(MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE