• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Izvještaj o Sipi uskoro u OHR-u

Savjet ministara odlučio da dostavi OHR-u informaciju Sipe prema kojem je izvještaj protiv Dodika dostavljen mimo znanja direktora Mirka Lujića.

 Izvještaj o Sipi uskoro u OHR-u Izvor: MONDO

"S obzirom da se u informaciji traži izricanje mjera iz nadležnosti Savjeta ministara BiH za lice koje nije imenovao Savjet ministara nego visoki predstavnik u BiH, zaključeno je da se ova informacija dostavi OHR-u", navodi se u saopštenju sa sjednice.

Savjet ministara BiH je u četvrtak, 26. februara, zadužio direktora Sipe Mirka Lujića da u roku od pet dana preduzme mjere na utvrđivanju odgovornosti u ovom slučaju i da o preduzetim mjerama dostavi informaciju Savjetu ministara BiH u roku od sedam dana.

Takodje, posebna sjednica zajedničke komisije za odbranu i bezbjednost parlamenta BiH na kojoj će se razmatrati dešavanja u Agenciji za istrage i zaštitu povodom podnošenja materijala Tužilaštvu BiH u predmetu protiv premijera Milorada Dodika i 14 osoba iz RS biće održana 10. marta, rekao je predsjedavajući ove komisije Branko Zrno.

Ovo će biti jedina tačka dnevnog reda sjednice na koju su pozvani i direktor Sipe Mirko Ljujić i predstavnici Tužilaštva BiH.

Zrno je naveo da je Komisija od Sipe zatražila izvještaj o podnošenju ovog materijala, ali da on još nije primljen.

"Nadam se da ćemo izvještaj dobiti do narednog utorka. Iako izvještaj već postoji i dostavljen je Savjetu ministara BiH koji ga je razmatarao prošle sedmice, od Sipe smo zatražili novi izvještaj koji će možda sadržavati i neke nove elemente", rekao je Zrno.

Član ove komisije Dušanka Majkić očekuje da se na sjednici otvore i pokrenu sva pitanja o kojima je u posljednje vrijeme bilo govora, ali je i izrazila sumnju da će ova tema moći da se završi na jednoj sjednici.

"Mislim da je krajnje vrijeme da se započnu procesi koji treba da obavjeste građane da li mogu da računaju u institucije bezbjednosti i da li one rade ili ne rade svoj posao", istakla je Majkićeva, dodavši da je Komisija zatražila i prvi preliminarni izvještaj Savjeta ministara BiH o cijelom slučaju.

Ona je naglasila da će Komisija čija je dužnost da nadzire bezbjednosni sektor u BiH potvrditi da paralelizmi u radu državnih institucija postoje što je, prema njenim riječia, već evidentno i dokazano.

Majkićeva je podsjetila da održavanje vanredne sjednice Komisije za odbranu i bezbjednost Parlamentarne skupštine BiH kasni, jer je u prethodno predviđenom datumu održavanja sjednice, održavana sjednica Predstavničkog doma parlamenta BiH.

(Srna/MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE