• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

OHR neće razmatrati izvještaj Sipe?

Milišić kaže da OHR nije dužan da preduzima dalje mjere protiv pojedinih lica iz Sipe zbog izvještaja protiv zvaničnika iz RS

 OHR neće razmatrati izvještaj Sipe? Izvor: MONDO

Iz OHR-a tvrde da nisu dužni da preduzimaju dalje mjere protiv pojedinih lica iz Agencije za istrage i zaštitu BiH (Sipa) u vezi sa izvještajem koji je Tužilaštvu BiH podnesen protiv zvaničnika iz RS..

Portparol OHR-a Oleg Milišić rekao je Srni da OHR još nije dobio nikakve materijale od Savjeta ministara BiH, koji je na današnjoj sjednici odlučio da se OHR-u dostavi navedena informacija Sipe, jer se traži izricanje mjera za lice koje je imenovao visoki predstavnik u BiH.

Milišić je naveo da je, bez obzira na organ koji je izvršio imenovanja u Sipi, iz odluke o imenovanju jasno da su lica imenovana kao zaposleni u institucijama BiH, sa svim pravima i obavezama koja to podrazumijevaju i da nije dužnost OHR-a da preduzima dalje mjere.

On je dodao da je na nadležnim institucijama BiH da utvrde u skladu sa zakonom i sa odgovarajućim procedurama da li su dalje mjere protiv pojedinih lica iz Sipe potrebne.

Milišić je istakao da su imenovanja bila zasnovana na kvalifikovanosti kandidata, koje je ocijenila komisija za izbor pri Savjetu ministara BiH.

"Kada 2005. godine Savjet ministara BiH nije izvršio imenovanja rukovodnih lica u skladu sa odredbama Zakona o Sipi, tadašnji visoki predstavnik u BiH Pedi Ešdaun imenovao je Sredoja Novića za direktora Agencije, Seada Liska za zamjenika direktora, Dragana Lukača za pomoćnika direktora za Kriminalističko-istražno odjeljenje i Mirzu Lisinovića za pomoćnika direktora za unutrašnju kontrolu", podsjetio je Milišić.

Na današnjoj sjednici Savjet ministara BiH odlučio je da dostavi OHR-u informaciju Sipe u vezi sa zaključkom sa ranije sjednice Saveta ministara, koji se odnosi na usvojeni izvještaj Sipe a prema kojem je izvještaj protiv premijera RS Milorada Dodika i više zvaničnika iz RS dostavljen mimo znanja direktora ove agencije Mirka Lujića.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE