• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lujić traži sankcije za Lukača

Direktor Agencije za istrage i zaštitu BiH (Sipa) Mirko Lujić zatražio je da Savjet ministara BiH sankcioniše njegovog pomoćnika Dragana Lukača.

 Lujić traži sankcije za Lukača Izvor: MONDO

Lujić je reagovao, jer je Lukač mimo znanja Kolegijuma Sipe dostavio Tužilaštvu BiH izvještaj protiv više zvaničnika iz RS, saznaju "Nezavisne novine" u Savjetu ministara.

Savjet ministara saopštio je da je, ''s obzirom da se traži izricanje mjera iz nadležnosti Savjeta ministara za lice koje nije imenovala ova državna institucija nego visoki predstavnik u BiH, zaključeno da se ova informacija dostavi OHR-u na dalje postupanje''.

''Nakon dobijenog izjašnjenja od visokog predstavnika, Savjet ministara obaviće raspravu i zauzeti stav o ovom slučaju", saopšteno je iz Savjeta ministara BiH.

Iz OHR-a tvrde da nisu dužni da preduzimaju dalje mjere protiv pojedinih lica iz Sipe u vezi sa izvještajem koji je Tužilaštvu BiH podnesen protiv zvaničnika iz RS.

Portparol OHR-a Oleg Milišić rekao je juče Srni da OHR još nije dobio nikakve materijale od Savjeta ministara BiH, koji je na sjednici odlučio da se OHR-u dostavi informacija Sipe, jer se traži izricanje mjera za lice koje je imenovao visoki predstavnik u BiH.

Savjet ministara prošle sedmice zatražio je od direktora Sipe informaciju o proceduralnim propustima prilikom podnošenja izvještaja o počinjenom krivičnom djelu protiv zvaničnika RS. Utvrđeno je da direktor i Kolegijum Sipe nisu obaviješteni o podnošenju prijave.

Pomoćnik direktora Sipe ima zakonska ovlaćenja da potpiše prijavu, jer, prema Zakonu o ovoj agenciji, Kriminalističko-istražno odjeljenje radi pod nadzorom, uputstvima i nalozima državnog tužioca.

Lukač je ispoštovao ovu zakonsku odredbu, ali ne i nekoliko mjeseci staru naredbu direktora Sipe da sva komunikacija s ostalim institucijama ide preko njegove kancelarije.

(MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE