• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Graničari najavljuju tužbu i štrajk

Sindikat Granične policije najvljuje moguću tužbu protiv Savjeta ministara BiH, kao i generalni štrajk.

 Graničari najavljuju tužbu i štrajk Izvor: MONDO

Sindikat Granične policije tužiće Savjet ministara Sudu BiH ukoliko do 10. marta ne promijeni odluku o visini, načinu i postupku ostvarivanja prava na prevoz do radnog mjesta u institucijama BiH, rekao je danas u Sarajevu predsjednik Sindikata Ahmed Turčinović.

"Ukoliko Savjet ministara BiH ne promjeni ovu odluku bićemo prinuđeni da primjenimo najradikalnije vidove sindikalne borbe i krenemo u štrajk", istakao je Turčinović.

On je dodao da će u tom slučaju biti ugrožena granica, istakavši da će se na graničnim prelazima za samo dva sata nerada stvoriti ogromne kolone.

Turčinović je rekao da je ovom odlukom najviše ugroženo oko 1.000 policijskih službenika koji na posao putuju više od 80 kilometara, jer mjesečno dobijaju nadoknadu za samo četiri povratne karte.

Zamjenik predsjednika Sindikata Granične policije Svevlad Hofman rekao je da su Savjet ministara, Predsjedništvo BiH, parlamentarne komisije za finansije i za odbranu i bezbjednost, ministarstva bezbjednosti i finansija, OHR, EUPM, Ombudsman BiH i mediji upozoreni da će biti preduzete radikalne sindikalne mjere ako se do 10. marta ne usvoji njihov zahtjev za izmjenu "diskriminatorske odluke".

"Još nismo dobili odgovor na naš legitiman i legalan zahtjev", rekao je Hofman i dodao da "na drugoj strani postoji jedna grupa policijskih maharadža koji dobro žive i imaju čitav niz privilegija".

Hofman je napomenio da je Upravni odbor Sindikata juče donio odluku o formiranje kase uzajamne pomoći da bi se pomoglo policijskim službenicima koji "iz svog džepa" moraju plaćati prevoz do posla, ako je poznato da je prosječna plata policijskih službenika 700 KM.

On je naveo da se vlast, kada je riječ o prevozu, razbacuje nabavkom najskupljih i najluksuznijih automobila, a štedi na policijskim službenicima.

"Samo u Ministarstvu bezbjednosti BiH ima pedesetak vozila koja se koriste 24 časa i za privatne svrhe, što stvara sve veću frustraciju kod policijskih radnika", naglasio je Hofman i dodao da Sindikat Granične policije želi da razgovara da bi bila pronađena adekvatna rješenja.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE