• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lukač podnio prijavu protiv šefa

Dragan Lukač, pomoćnik direktora Sipe, podnio isciplinsku prijavu protiv Mirka Lujića zbog teških povreda službene dužnosti

 Lukač podnio prijavu protiv šefa Izvor: MONDO

Pomoćnik direktora Agencije za istrage i zaštitu BiH /Sipa/ Dragan Lukač podnio je u petak disciplinsku prijavu protiv direktora ove policijske agencije Mirka Lujića zbog teških povreda službene dužnosti od kada obavlja tu funkciju.

Lukač u prijavi, koju je podnio šefu unutrašnje kontrole Sipe, između ostalog navodi da je Lujić ometao i onemogućio izvršenje policijskih zadataka, djelovao protiv interesa te policijske agencije, te da nije spriječio otkrivanje službenih tajni.

Federalna televizija prenosi da Lukač u prijavi ističe da je Lujić prezentovao netačne podatke koji utiču na proces donošenja odluka i izazivaju negativne posljedice po reputaciju Sipe.

O prijavi je obaviješten ministar bezbjednosti BiH Tarik Sadović i šef Komisije za nadzor nad radom policijskih i obavještajnih agencija Parlamentarne skupštine BiH Branko Zrno.

Prijava je uslijedila nakon što je Lujić od Savjeta ministara BiH zatražio Lukačevo razrješenje, zbog nepoštivanja procedure u slučaju izvještaja protiv nekoliko funkcionera iz Republike Srpske.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE