• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tragaju za skrivenim oružjem

Pripadnici Sipe obilaze lokacije i provjeravaju navode o postojanju tajnih skladišta oružja u planinskim područjima opština Konjic i Jablanica

 Tragaju za skrivenim oružjem Izvor: MONDO

Banjalučki "Fokus" nedavno je objavio informaciju da se u planinskim dijelovima opština Konjic i Jablanica nalaze najmanje četiri depoa oružja, zacementirani i kamuflirani u tamošnjim pećinama. Oružje su tu, navodno, sakrili pripadnici bošnjačke tajne obavještajne službe AID i lokalni predstavnici Islamske zajednice.

U skladištima se, prema "Fokusovim" izvorima, nalazi lako i srednje pješadijsko naoružanje, pet hiljada komada fugas mina 120 mm, potpuno identične onim pronađenim u Mostaru, te strijela 2M, stingeri, razne mine, određen broj minobacača.

Izvor lista je naveo da depoi nisu izmješteni do današnjeg dana, a da je oružje sakriveno kako bi moglo da bude upotrijebljeno u nekom novom, eventualnom sukobu u BiH.

Postoji, međutim, bojazan da poslije najave Sipa, čuvari tajnih skladišta ne organizuju prebacivanje oružja na neku drugu, sigurniju lokaciju.

Zbog toga predstavnici Sipa i kažu da javnosti ne mogu da otkriju više informacija o samom slučaju. Ipak, javnost mora da zna šta je sve pronađeno u tim depoima i čemu je to služilo, naveo je naš izvor.

Prema pisanju banjalučkog lista, depoi na području Konjica i Jablanice nisu jedina tajna skloništa naoružanja zaostalog iz proteklog rata.

Sličnih skladišta, upozoravaju izvori ovg dnevnika, ima i na drugim mjestima širom BiH.

U bezbjednosnim krugovima navode i to da postoje informacije da se dvije hiljade mina, za kojima se još traga, nalazi u atomskim skloništima na području Istočnog Mostara. Ova lokacija udaljena je svega 50 metara od mostarske Fabrike duhana, u kojoj je prethodno pronađeno devet hiljada komada fugas mina 120 mm. Na još nekoliko lokacija u Istočnom Mostaru nalaze se skladišta s nekoliko stotina kila baruta i eksploziva, ali nadležni još pokušavaju da utvrde gdje su ta skloništa.

(MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE