• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ali Hamad se vraća u Bahrein?

Bivši oficir Al Kaide vratiće se u rodni Bahrein bez svjedočenja u Srbiji, piše beogradska "Politika".

 Ali Hamad se vraća u Bahrein? Izvor: MONDO

List prenosi da Hamad Tužilaštvu za ratne zločine nije dostavio nove dokaze o zločinima nad Srbima u BiH.

Ali Hamad je u januaru, posredstvom svog advokata Duška Tomića, poručio da posjeduje video kasetu sa novim dokazima koji bi pomogli istrazi ratnih zločina koje su počinili mudžahedini nad Srbima u BiH.

"Hamad nije dostavio kasetu o kojoj je govorio. Sve drugo što bi on mogao da posvjedoči mi već imamo. Očigledno je da je on htio politički azil, ali mi nemamo interes da dovedemo u Srbiju čovjeka koji predstavlja rizik za bezbjednost, a nema da kaže ništa novo", rekao je portparol Tužilaštva Bruno Vekarić.

Advokat Tomić tvrdi da je Ali Hamad u međuvremenu odustao od ponude da svjedoči u bilo kom postupku o terorističkim akcijama mudžahedina nad Srbima i da sada čeka odluku o izručenju u Bahrein.

"Srbija nije pokazala interesovanje da primi Hamada, ali ni BiH nije namjeravala da ga tek tako ustupi Srbiji. Nijedna država ne želi oficira Al Kaide na svojoj teritoriji i Ali HAmad je odlučio da se vrati u bahrein", rekao je Tomić.

Ali Hamad, bivši oficir Al Kaide i komandant jedinice u sastavu zloglasnog zločinačkog odreda "El mudžahid", od 30. decembra prošle godine nalazi se u Imigracionom prihvatnom centru u Istočnom Sarajevu pod nadzorom Službe za poslove za strancima, nakon što je odslužio dvanaestogodišnju kaznu zatvora u zenici.

Ali Hamad je svjedočio pred Haškim tribunalom i Tužilaštvu BiH je prvo ponudio svoje svjedočenje o terorističkim mrežama na području BiH, ali u Sarajevu nisu bili zainteresovani za ono što Bahreinac želi da kaže.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE