• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sedam godina od ubistva Riste Jugovića

Desetog marta ove godine navršava se sedam godina od ubistva generalnog direktora Srpskog osiguravajućeg društva ''Jahorina'' Riste Jugovića.

 Sedam godina od ubistva Riste Jugovića Izvor: MONDO

Desetog marta ove godine navršava se sedam godina od ubistva generalnog direktora Srpskog osiguravajućeg društva ''Jahorina'' Riste Jugovića.

Ubice i naručioci ovog teškog krivičnog djela još nisu otkriveni. Miro Jugović, sin ubijenog Riste, rekao je Srni da istraga o ubistvu njegovog oca sve ove godine ''tapka u mjestu''.

''Za sve ovo vrijeme policija nije utvrdila čak ni motiv ovog gnusnog ubistva'', rekao je Jugović i dodao da je sa mlađim bratom i majkom obišao sve relevantne institucije u BiH kako bi ih podstakao da obrate više pažnje na rasvjetljavanje okolnosti pod kojima je stradao njegov otac.

Porodica ubijenog Jugovića podsjeća da je neposredno prije ubistva, 7. marta 2002. godine generalni direktor SOD ''Jahorina'' održao konferenciju za novinare u Banjaluci na kojoj je obavijestio javnost u Republici Srpskoj (RS) o ''hajci'' koja se vodi protiv njega, kao i o konstantnim političkim, policijskim i medijskim pritiscima i zastrašivanjima, pa čak i prijetnjama smrću.

''Moj pokojni suprug mogao je da bude smijenjen ukoliko je na nezakonit način vodio 'Jahorinu', a ne da bude brutalno ubijen pred vratima naše kuće'', smatra supruga Ratka, koja je nakon ovog nemilog događaja, kako kaže, izbačena iz ''Jahorine'', gdje je obavljala posao sekretara generalnog direktora.

I ona i njeni sinovi smatraju da je ubistvo Riste Jugovića ''organizovano'' i da je, najvjerovatnije, u vezi sa ''nelegalnom i sumnjivom privatizacijom SOD 'Jahorina''.

Prema njihovim riječima, sve je počelo od momenta formiranja Privatizaciono-investicionog fonda  "Jahorina - Konseko".

Risto Jugović ubijen je u nedelju uveče 10. marta 2002. godine ispred porodične kuće u Palama.

Prema obdukcionom nalazu, kojeg je uradio sudski vještak Ilijas Dobrača, Jugović je pogođen sa više hitaca iz vatrenog oružja kalibra 7,65 milimetara.

Jedan metak pogodio ga je u lijevu podlakticu, druga dva u grudni koš i stomak, a ostali hici u vrat i noge, nakon čega je usljed obilnog krvarenja nastupila smrt.

Risto Jugović rođen je 1941. godine u Palama, gdje je završio osnovnu školu, a Srednju ekonomsku i Ekonomski fakultet završio je u Sarajevu.

Bio je magistar ekonomskih nauka.

Prije rata u BiH, bio je zaposlen u Radnoj organizaciji "Famos" Koran-Pale, kragujevačkoj ''Crvenoj zastavi'' i Narodnoj banci BiH.

Funkciju generalnog direktora SOD ''Jahorina'' obavljao je od 1992. godine.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE