• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dodik obećao pomoć Kostajnici

Predsjednik Vlade Republike Srpske (RS) Milorad Dodik izjavio je da će Vlada Srpske ove godine posebnu pažnju posvetiti opštini Kostajnica.

 Dodik obećao pomoć Kostajnici Izvor: MONDO

On je najavio da će investiciona ulaganja biti veća u odnosu na prethodne godine.

''Izvjesno je da će biti rješeno pitanje vodovoda i kanalizacije u okviru ranije odobrenog projekta vrijednosti 4.000.000 KM, kojim je predviđena izgradnja novog kolektora. Na taj način biće riješen problem kanalizacionog sistema u ovom mjestu'', naglasio je premijer Srpske.

Predsjednik Vlade RS najavio je da će u cilju regulacije vodotoka u opštini Kostajnica biti odobreno 400.000 KM iz sredstava "Vodoprivrede".

Dodik je najavio da Vlada RS podržati i projekat formiranja poslovno-industrijske zone površine sedam do osam hektara kako bi se privukla preduzeća zainteresovana za ulaganja na području ove opštine.

Govoreći o problemu razgraničenja između BiH i Hrvatske kod Kostajnice, Dodik je naglasio da je stav RS da razgraničenje bude riješeno sredinom vodotoka rijeke Une.

''Mislim da smo potpuno u pravu, ali naša volja nije dominantna. U svakom slučaju treba pregovarati'', zaključio je premijer RS.

Predsjednik Skupštine opštine Kostajnica Petar Borojević rekao je da je opština istakla zahtjev da se ovaj dugogodišnji spor, koji Kostajnici pravi velike poteškoće kod razvoja infrastrukture, rješava u paketu sa Neumom i ostalim problemima koji postoje u razgraničenju.

Načelnik opštine Kostajnica Marko Čolić naglasio je da opštinska administracija očekuje značajnu pomoć Vlade RS u rješavanju brojnih infrastrukturnih i privrednih problema.

''Gorućih problema ima mnogo, međutim, mi smo u razgovoru sa premijerom došli do zaključka da je pomoć najpotrebnija za formiranje poslovne zone koja će nam u budćnosti omogućiti otvaranje novih radnih mjesta'', ocijenio je Čolić.

Premijer Dodik, ministar finansija RS Aleksandar Džombić, ministar energetike, privrede i razvoja Slobodan Puhalac i ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Radivoje Bratić razgovarali su danas u Kostajnici sa opštinskim rukovodstvom o trenutnoj finansijskoj i privrednoj situaciji u opštini

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE