• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lujić: Prijava nedokaziva

Direktor Agencije za istragu i zaštitu BiH (Sipa) smatra da je Lukačeva prijava protiv njega očekivana, ali apsolutno nedokaziva.

 Lujić: Prijava nedokaziva Izvor: MONDO

Direktor Agencije za istragu i zaštitu BiH (Sipa) Mirko Lujić izjavio je da je diciplinska prijava, koju je protiv njega podnio pomoćnik direktora ove policijske agencije Dragan Lukač, očekivana, ali apsolutno nedokaziva.

Lujić je ocijenio da je Lukačeva prijava očekivana, jer je uslijedila nakon što je Unutrašnja kontrola protiv njega pokrenula disciplinski postupak, ali da nije očekivan sadržaj prijave.

"U pitanju su konstatacije i izjave koje je apsolutno nemoguće potkrijepiti dokazima. Nisam detaljno razmatrao navode te prijave i nemam namjeru, a koliko mi je poznato direktor je prijavljen za sve ono što radi u okviru svog posla. Ono što je njima sporno jeste moja uloga u vezi sa saradnjom sa Tužilaštvom, što je potpuno besmisleno", naglasio je Lujić.

On je rekao da će Unutrašnja kontrola Sipe vjerovatno prijavu proslijediti na višu instancu, odnosno Odboru za imenovanje direktora, koji još ne radi, pišu "Nezavisne novine" .

"Pošto ja nisam od njih imenovan, ne znam koliko će oni uopšte biti u mogućnosti da razmatraju prijavu, koja je pokrenuta više sa ciljem da tako nešto bude izneseno u javnosti, nego da bi stvarno bili dokazivani navodi prijave", ocijenio je Lujić i dodao da je prijava imala za cilj da ga "smakne" sa pozicije direktora.

Pomoćnik direktora Sipe Dragan Lukač podnio je u petak, 6. marta disciplinsku prijavu protiv Lujića zbog, kako je naveo, teških povreda službene dužnosti od kada obavlja tu funkciju.

Lukač u prijavi, koju je podnio šefu Unutrašnje kontrole Sipe, između ostalog, navodi da je Lujić ometao i onemogućio izvršenje policijskih zadataka, djelovao protiv interesa te policijske agencije, te da nije spriječio otkrivanje službenih tajni.

Lukač u prijavi ističe da je Lujić "prezentovao netačne podatke koji utiču na proces donošenja odluka i izazivaju negativne posljedice po reputaciju Sipe".

O prijavi je obaviješten ministar bezbjednosti BiH Tarik Sadović i šef Komisije za nadzor nad radom policijskih i obavještajnih agencija Parlamentarne skupštine BiH Branko Zrno.

Prijava je uslijedila nakon što je Lujić od Savjeta ministara BiH zatražio Lukačevo razrješenje, zbog nepoštivanja procedure u slučaju izvještaja protiv nekoliko funkcionera iz Republike Srpske (RS).

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE