• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Gregorijan političarima: Usvojite amandman o Brčkom!

Gregorijan poziva sve političare u BiH da što prije usvoje amandman o Brčko distriktu

 Gregorijan političarima: Usvojite amandman o Brčkom! Izvor: MONDO

Supervizor za Brčko distrikt Rafi Gregorijan pozvao je sve političke predstavnike u BiH da u što je moguće kraćem roku u drugom čitanju usvoje amandman o Brčko distriktu u Parlamentarnoj skupštini BiH.

"Ohrabreni smo velikim napretkom u Brčko distriktu u odnosu na period kada smo predstavljali ničiju zemlju. Danas predstavljamo sredinu koja je uvažavana kao zajednica u BiH", rekao je Gregorijan u obraćanju na centralnoj svečnosti u Brčkom povodom 9. godišnjice distrikta.

On je ocijenio da će, uz usvajanje amandmana o Brčko distriktu, kojim će ova oblast biti obuhvaćena Ustavom BiH, doći vrijeme i za prestanak supervizije u Brčkom.

Gregorijan je naveo da će, uz pristup koji će biti omogućen distriktu Ustavnom sudu BiH, a koji će donositi odluke u skladu sa arbitražnom odlukom, sama supervizija izgubiti potrebu.

"Uskoro će Vlada i poslanici Brčko distrikta imati potpunu odgovornost za zajednicu koju su zajedno gradili", rekao je Gregorijan, dodavši da oni neće ostati sami i da će u Brčkom i dalje biti prisutna međunarodna zajednica kroz OEBS, Eufor i EU.

Današnjoj svečanosti prisustvovali su i presjednici oba doma Parlamentarne skuštine BiH Milorad Živković i Beriz Belkić, ministar trgovine i turizma Republike Srpske /RS/ Predrad Gluhaković, ministar uprave i lokalne samouprave RS Zoran Lipovac, poslanik Socijalističke partije u Narodnoj skupštini RS Petar Đokić, te predstavnici međunarodnih organizaicja u BiH i vjerskih zajednica.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE