• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lakše povrijeđena djeca stigla u Nikšić

Djeca iz Crne Gore, koja su lakše povrijeđena u saobraćajnoj nesreći kod Sokoca, stigla su u Nikšić.

 Lakše povrijeđena djeca stigla u Nikšić  Izvor: MONDO

Djeca iz Crne Gore, koja su lakše povrijeđena u saobraćajnoj nesreći kod Sokoca, stigla su u Nikšić, dok su njih šestoro i jedan roditelj, koji su zadobili teže povrede, ostali u bolnici u Istočnom Sarajevu.

Direktor nikšićke bolnice Ilija Ašanin rekao je da su djeca stigla kasno sinoć i da je do sada pregledano njih 12.

"Uradili smo dodatna snimanja. Povrijeđena Sandra Peković zadržana je na odjeljenju hirurgije, dok su ostali upućeni kući", rekao je Ašanin.

On je potvrdio da je riječ o lakšim povredama.

Povrijeđenu djecu ispred nikšićke bolnice dočekala je i Vladina delegacija koje je juče boravila u Sarajevu, kao i ministar prosvjete i nauke Sreten Škuletić.

Udruženje dobrovoljnih davalaca krvi "Željezara Nikšić" ponudilo je pomoć, a kompanija Maksi-taksi besplatno je vozila djecu i roditelje njihovim kućama.

Na liječenju u Kliničkom centru Istočno Sarajevo zadržani su Alma Kočan (rođena 1995.), Jovana Popović (rođena 1995.), Ana Roćenović (rođena 1991.), Maša Delić (rođena 1993.), Ivana Žugić (rođena 1995), Ana Jokić (rođena 1995) i Sonja Jokić (rođena 1962.).

Iz crnogorske vlade je saopšteno da su navedena lica van životne opasnosti, a gradonačelnik Nikšića Nebojša Radojičić rekao je da bi, ukoliko dozvoli njihovo zdravstveno stanje, sutra trebali da stignu u Crnu Goru, helikopterom Ministarstva unutrašnjih poslova.

U saobraćajnoj nesreći koja se dogodila juče u 6.20 časova u mjestu Žljebovi kod Sokoca, kada se prevrnuo autobus nikšićke registracije, autoprevozničke kuće "Borovnik", stradala je djevojčica Božica Pejović, rođena 1992. godine, a 36 djece je povrijeđeno.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE