• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Okolić: Lukač tužbom prikriva propuste

Dragan Lukač napravio je propuste u radu i to pokušava da prikrije kontratužbom protiv Mirka Lujića, smatra Mirko Okolić.

 Okolić: Lukač tužbom prikriva propuste  Izvor: MONDO

Član zajedničke Komisije za odbranu i bezbjednost parlamenta BiH Mirko Okolić smatra da je pomoćnik direktora Agencije za istrage i zaštitu (Sipe) Dragan Lukač napravio propuste u radu i da to pokušava prikriti kontratužbom protiv direktora Sipe Mirka Lujića.

"Lukačeve postupke treba ignorisati. Dešavanja u Sipi ne mogu se skrivati iza podnošenja drugih krivičnih prijava", rekao je Okolić "Glasu Srpske" povodom Lukačevog podnošenja disciplinske prijave protiv Lujića.

On je naveo da je to neprimjerena igra za ozbiljnu agenciju kao što je Sipa, ističući da od Lujića, kao prvog čovjeka Agencije, očekuje zvaničan izvještaj kako bi Komisija utvrdila ima li propusta sa njegove ili Lukačeve strane.

Lukač je prijavio Lujića zbog "teške povrede službene dužnosti od kada obavlja tu funkciju".

Prijava je uslijedila nakon što je Lujić od Savjeta ministara BiH zatražio Lukačevo razrješenje zbog nepoštovanja procedure prilikom dostavljanja informacija protiv više osoba iz Republike Srpske Tužilaštvu BiH.

"Lukačevo ponašanje je nedopustivo i treba u što kraćem roku raščistiti situaciju", rekao je Okolić.

Član komisije Dušanka Majkić rekla je da je iznenađujuće da je Lukač, koji je optužen za nepoštovanje procedura, sam podnio disciplinsku prijavu protiv Lujića.

"Sjednicu komisije održaćemo sutra, a trebalo bi da joj prisustvuje Lujić. Analiziraćemo sva dešavanja u Sipi", rekla je Majkićeva.

Okolić je rekao da "svako ko ne obavlja profesionalno svoju dužnost, može da ide iz Sipe", ali i da takvi ljudi ne ugrožavaju bezbjednost u BiH.

"Jedan čovjek ne može da ugrozi bezbjednost u BiH, samo može grupa političkih stranaka i lidera ukoliko ga budu štitili", rekao je Okolić.

(MONDO/agencije)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE