• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novi Lajčak na čekanju

Savjet ministara EU najvjerovatnije će na sastanku 16. marta u Briselu razmatrati pitanje imenovanja novog visokog predstavnika za BiH

 Novi Lajčak na čekanju Izvor: MONDO

Jedan zvaničnik EU rekao je Srni da su konsultacije još u toku, a da će ova tema dominirati sastankom Upravnog odbora Savjeta za implementaciju mira /PIK/ 25. i 26. marta.

"Do sastanka PIK-a još ima vremena, a u međuvremenu 16. marta ministri će na sjednici Savjeta EU za opšta pitanja i vanjske poslove najvjerovatnije razmatrati to pitanje", kaže taj izvor, dodajući da bi konačna odluka trebala biti donijeta na sastanku PIK-a.

On je dodao da je EU "u potpunosti saglasna" ko će biti nasljednik Miroslava Lajčaka, ali je potrebno to koordinisati i sa drugim članicama PIK-a.

Portparol visokog predstavnika EU za inostranu politiku i bezbjednost Kristina Galjak rekla je ranije Srni da SAD još nisu dale konačnu riječ o imenovanju austrijskog diplomate Valentina Incka na mjesto visokog predstavnika u BiH.

Ona je dodala da je EU potpuno saglasna sa postavljenjem Valentina Incka na mjesto visokog predstavnika u BiH, ali da čeka konačne riječi i drugih aktera pregovora.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE