• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vladajuća koalicija u RS nastavlja saradnju

Lideri SNSD-a, DNS-a i SPS-a potvrdili su opredjeljenje za nastavak zajedničkog rada na svim pitanjima važnim za RS

 Vladajuća koalicija u RS nastavlja saradnju Izvor: MONDO

Lideri SNSD-a Milorad Dodik, DNS-a Marko Pavić i Socijalističke partije Petar Đokić ocijenili su danas da uspješna saradnja ove koalicije određuje sudbinu Republike Srpske i potvrdili opredjeljenje za nastavak zajedničkog rada na svim pitanjima važnim za RS.

Dodik, Pavić i Đokić smatraju da ekonomska kriza svjetskih razmjera traži okupljanje, prije svega onih snaga i političkih opcija koje žele dobro RS, zbog čega su se dogovorili da učvrste, i u svim segmentima pojačaju, koalicionu saradnju svojih stranaka.

Dogovoreno je i da se lideri ovih stranaka redovno sastaju, svakog prvog ponedjeljka u mjesecu.

"Formirali smo radnu grupu koju čine generalni sekretari i potpredsjednici naših koalicionih partija, koja će analizirati dosadašnju saradnju, utvrditi otvorena pitanja od političkih do kadrovskih i u narednih mjesec dana o tome pripremiti detaljnu informaciju", rekao je Dodik nakon sastanka.

On je dodao da je danas dogovoreno da ove tri partije počnu pripremu koalicionog sporazuma za zajednički nastup na narednim izborima, kao i da planiraju da taj dokument bude završen do kraja godine.

Prema Dodikovim riječima, ovaj sporazum treba jasno da utvrdi poziciju svake od koalicionih partija kako bi se obezbijedio zajednički nastup na predstojećim izborima za određene pozicije "individualnih izbora i kandidatura".

Lider SNSD-a istakao je da je na današnjem sastanku bilo riječi o aktuelnim pitanjima, prije svega o amandmanu na Ustav BiH koji se odnosi na Brčko distrikt, dodajući da su sva trojica lidera dala nedvosmislenu podršku tom amandmanu.

"Želimo da istaknemo potrebu i opredjeljenje da se što ubrzanije radi na rješavanju pitanja imovinskih odnosa u BiH kako bi se ispunili uslovi Savjeta za provođenje mira i stvorili uslovi za zatvaranje OHR-a", rekao je Dodik.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE