• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Dogovorom o imovini nestaje potreba za OHR"

Predsjednik Vlade RS Milorad Dodik izjavio je da će regulisanjem pitanja raspodjele državne imovine prestati razlog za postojanje OHR-a u BiH.

 "Dogovorom o imovini nestaje potreba za OHR" Izvor: MONDO

"Jedini otvoren problem u vezi sa državnom imovinom jeste način na koji će se ona knjižiti uz napomenu da nije vršen njen popis", precizirao je Dodik, odgovarajući na pitanje poslanika u Narodnoj skupštini RS u sklopu tačke dnevnog reda "Aktuelni čas"- pitanja predsjedniku Vlade RS.

Dodik je rekao da Komisija koja se bavi tim pitanjem već godinu dana nije napravila ni prijedlog sporazuma, ističući da će to vrlo brzo učiniti Savjet ministara BiH.

Odgovarajući na pitanje poslanika SNSD-a Vesne Jungić dokle se stiglo u rekonstrukciji Kliničkog centra Banjaluka, Dodik je naglasio da se ovaj projekat odvija prema planu, podsjetivši da je Vlada RS prošle godine za te namjene izdvojila 20 miliona maraka, ali da će za tu investiciju biti potrebno obezbijediti još sredstava.

Dodik je najavio da će u aprilu početi radovi na izgradnji Centra za radiologiju u sklopu Kliničkog centra Banjaluka, a u planu je izgradnja Medicinskog fakulteta i Srednje medicinske škole na istoj lokaciji.

Odgovarajući na pitanje poslanika SRS RS Milanka Mihajlice da li je RS neophodna izgradnja stadiona u Banjaluci u uslovima ekonomske krize, čija investicija iznosi oko 100 miliona maraka, Dodik je rekao da su sve zemlje krizu rješavale otvaranjem javnih radova.

"Vlada RS nije nosilac tog projekta , već grad Banjaluka, ali ćemo pomoći izgradnju stadiona, jer je RS i Banjaluci potreban jedan takav stadion po evropskim standardima", istakao je Dodik.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE