• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dodik bez detalja o Prudskom sporazumu

Premijer RS Milorad Dodik rekao je da nema obavezu da poslanicima u skupštini RS odgovara na pitanja u vezi sa prudskim sporazumom.

 Dodik bez detalja o Prudskom sporazumu Izvor: MONDO

Dodik je rekaoda nema obavezu da poslanicima u Narodnoj skupštini RS odgovara na pitanja u vezi sa prudskim sporazumom i banjalučkom izjavom, s obzirom da je u tim razgovorima učestvovo isključivo kao stranački lider, a ne kao premijer RS.

Premijer je ovo rekao u Narodnoj skupštini RS, u okviru tačke dnevnog reda "Aktuelni čas - pitanja predsjedniku Vlade RS", odgovarajući na pitanje poslanika SDS-a Vukote Govedarice da li je banjalučka izjava i dalje osnova za pregovore o ustavnim promjenama u BiH.

Predsjednik Vlade Republike Srpske rekao je da će dodatna stabilizacija prilika u BiH nastati onog trenutka kada spremnost sarajevskih političara bude takva da izađu javno i kažu da RS nije sporna, kao i uz tvrdnju RS da nije sporna ni BiH.

"Na taj način možemo da idemo dalje, a tražiti da se podrže procesi koji podrazumijevaju unutrašnje preuređenje BiH , gdje se najčešće u percepciji sarajevskih političara ne vidi RS, od nas zahtijeva energičan odgovor, a to je da smo mi vlasnici sudbine RS i da je ona trajna", rekao je Dodik na sjednici Narodne skupštine RS, u toku "Aktuelnog časa".

Odgovarajući na pitanje šefa Kluba poslanika Demokratskog narodnog savazaDragutina Rodića koliko političke prilike utiču na borbu sa posljedicama svjetske ekonomske krize, Dodik je rekao da je u uslovima rastuće svjetske ekonomske krize potrebno obezbijediti povoljnu političkuu klimu.

"Tek one zemlje koje budu pogođene ekonomskom krizom neće imati šanse ukoliko se unutrašnja situacija dodatno destabilizuje i ukoliko probleme bude rješavala ulica, a ne institucije", rekao je Dodik.

Prema njegovim riječima, ukoliko se izađe na ulice to je znak da institucije i oni koji bi trebalo da odlučuju neće moći da reaguju na pravi način. (Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE