• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Čavić predlaže rebalans budžeta

Predsjednik Demokratske partije Dragan Čavić izjavio je da će ova stranka predložiti Vladi više mjera, uključujući i rebalans budžeta.

 Čavić predlaže rebalans budžeta Izvor: MONDO

Prema njegovim riječima, dva mjeseca ove godine su pokazala da će doći do pada budžetskih prihoda.

Čavić je naveo da će DP predložiti i racionalizaciju sredstava, te zaustavljanje investiranja u izgradnju administartivnih objekata i usmjeravanje sredstava u subvencionisanje proizvodnje.

On je na konferenciji za novinare u Banjaluci rekao da "ekonomska kriza u RS nije samo rezultat efekata globalne krize, već i pogrešaka Vlade RS".

Čavić smatra da odluka Vlade RS o nabavci dva aviona vrijednosti 48 miliona dolara nije u skladu sa ponašanjem u vremenu krize i ističe da je to učinjeno u "vremenu kada se zatvaraju male aviokompanije, a velike suočavaju sa gubicima i restrikcijom letova", a kritikovao je i odluku Vlade RS o subvencionisanju aviolinije Banjaluka - Salcburg.

Poslanik u parlamentu BiH Momčilo Novaković rekao je da se Demokratska partija zalaže za rješavanje konačnog statusa Brčko distrikta i kraj supervizije, kao i da status Brčkog treba biti rješen ustavnim zakonom, a ne ustavnim amandmanom.

Novaković je demantovao izvještaje pojedinih medija po kojima je u Predstavničkom domu parlamenta BiH Ustavni amandman o statusu Brčko distrikta usvojen jednoglasno u prvom čitanju, navodeći da on nije glasao za, jer smatra da taj amandman krši Član 1 Ustava BiH, koji definiše postojanje dva entiteta sa njihovim tačnim nazivima.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE