• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Graničari tuže Savjet ministara BiH?

Sindikat Granične policije najavljuje tužbu jer zaposlenim u institucijama BiH nije ostvareno pravo na prevoz do radnog mjesta

 Graničari tuže Savjet ministara BiH? Izvor: MONDO

Sindikat Granične policije podnijeće ove sedmice Sudu BiH tužbu protiv Savjeta ministara BiH, jer do danas nije usvojio sindikalni zahtjev za izmjenu odluke o visini, načinu i postupku ostvarivanja prava na prevoz do radnog mjesta zaposlenih u institucijama BiH, rekao je Srni predsjednik tog sindikata Ahmed Turčinović.

Turčinović je precizirao da je Upravni odbor Sindikata naložio pokretanje tužbe za ispitivanje zakonitosti odluke Savjeta ministara BiH, jer nije u roku koji je istekao danas, promijeno spornu odluku, što su sindikalci ranije u pisanoj formi tražili.

Prema njegovim riječima, odlukom Savjeta ministara, policijski službenici imaju pravo na svega osam pojedinačnih autobuskih karata ili četiri povratne, što je duplo manje nego ranije.

On je dodao da je tom odlukom najviše ugroženo oko hiljadu policijskih službenika, koji na posao putuju više od 80 kilometara.

Turčinović je izrazio uvjerenje da će Sud BiH donijeti ispravnu odluku, ali i najavio da će radnici stupiti u štrajk, ukoliko se to ne desi.

Prema njegovim riječima, Sindikat ne traži da se isplate maksimalne naknade za prevoz i spremni su da razgovaraju i nađu zajedničko rješenje.

"Mi smo spremni za razgovore i nama je najmanje u interesu da naši građani ispaštaju i da na graničnim prelazima napravimo problem", rekao je Turčinović.

Sindikat Granične policije je protekle sedmice o ovom problemu upozorio je Savjet ministara, Predsjedništvo BiH, parlamentarne komisije za finansije i za odbranu i bezbjednost, ministarstva bezbjednosti i finansija, OHR, EUPM, Ombudsmana BiH i medije.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE