• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PDP SNSD-u: Bavite se ekonomijom!

Lider PDP-a Mladen Ivanić izjavio je da bi SNSD trebalo više da se bavi ekonomskim i životnim pitanjima, nego "traženjem ljudi" iz PDP-a.

 PDP SNSD-u: Bavite se ekonomijom! Izvor: MONDO

Ivanić je rekao da je lider SNSD-a Milorad Dodik juče iznio puno netačnih stvari, zaboravljajući pri tom da je SNSD raskinuo koaliciju, a ne PDP.

"To je bila njihova volja, a mi smo samo željeli da se odnosi u koaliciji definišu i na pravi način odrede", naveo je Ivanić u izjavi Srni.

Prema njegovim riječima, SNSD se sada više bavi traženjem unutrašnjih i spoljnih neprijatelja nego praktičnim pitanjima života ljudi.

"Izgleda da je PDP za SNSD postala partija koja je izvan zakona, gdje je maltene dozvoljen i odstrel i lov", rekao je on.

On je naglasio da članovi PDP-a, koje je SNSD "identifikovao maltene kao da je u pitanju tajna organizacija", nemaju niti jedan razlog da se povlače, jer su posao dobili konkursom. Ivanić kaže da "ovako teških riječi i političkih napada na političke protivnike nije bilo od vremena inforbiroa".

"Dodik nema pravo da smjenjuje ljude koji su došli konkursom, osim ako nešto nisu pogriješili, ali to treba da dokaže u procedurama", rekao je on.

Ivanić je ponovio da je izlazak članova PDP iz Savjeta ministara BiH davno definisan, odnosno da je zatraženo njihovo razrješenje i da SNSD "nema niti jednog razloga više da bilo šta čeka".

"Mi nikakve druge kombinacije, nismo ni imali i mi očekujemo da oni taj posao završe", dodao je on.

Ivanić je negirao da je došlo do odliva kadrova iz ove stranke i da je to ono "što nervira ostale", te da je PDP ipak punu čvršći nego što to smatra SNSD.

Lider SNSD Milorad Dodik izjavio je juče da će se "otvoriti mnogo mjesta na pozicijama koje je do sada držao PDP i sva ta mjesta će biti dostupna za dogovor koalicionim partnerima".

"Kadrovi koje je imenovala Vlada RS na razna mjesta imaju jednostavan izbor - ili će biti smijenjeni ili će morati da se odreknu PDP-a", rekao je Dodik i dodao da je "identifikovan sve jedan kadar PDP-a" i da će se razmotriti njihov ostanak na pozicijama.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE